5-31 IULIE 2018

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA IAȘI ARE PLĂCEREA DE A VĂ INVITA SĂ VIZITAȚI EXPOZIȚIA DE ARTĂ VIZUALĂ ,,TREI” SEMNATĂ DE ARTIȘTII  DAN ERCEANU, SIMION CRISTEA, DRAGOȘ PĂTRAȘCU

VERNISAJ: 05 IULIE 2018, ORA 19:00

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ ÎN PERIOADA 5-31 IULIE  2018 

CASA ARTELOR „GALERIA PYGMALION”

STR. AUGUSTIN PACHA, NR 8, TIMIȘOARA

„Afinități elective” s-ar putea numi expoziția deschisă pe data de 5 iulie a. c. la galeria „Pygmalion” din Timișoara. „TREI”- pare un titlu ales pentru caracterul lui minimalist – modern, de fapt el reflectă un adevăr : în expoziție sânt prezente trei individualități creatoare, cu un contur al operei bine definit. Nu în sensul de manieră, de limitare, ci de matrice spirituală.

„Spirit ludic, superior și filosof sui generis, opera lui DAN ERCEANU are anverguri goetheene, în sensul în care cugetările lui plastice (la nivel de sens și formă) par a nu se epuiza prin vizitare oricat de îndelungată, ci își găsesc, într-o fântână alchimică, izvor continuu, mereu posibil a fi deschis.”
Dumitriana Condurache – regizor

„SIMION CRISTEA…Un duh de sacralitate păgână învăluie aceste forme imaginate – răspândind, parcă, prin polisarea lor manuală, un balsam de încăpere cu racle , cu chivoturi…”
Val Gheorghiu – scriitor

„…DRAGOȘ PĂTRAȘCU este în adânc, un rocker cu educație renascentistă…”
Cătălin Davidescu – critic de artă

„ Prin această expoziție dorim să îi aducem un omagiu artistului DAN ERCEANU, desenator și gravor excepțional care a contribuit la „emanciparea” graficii românești, prin contribuția hotărâtoare la câștigarea autonomiei desenului ca mijloc de expresie de sine stătător, aducând în același timp inovații spectaculoase artei gravurii în spațiul autohton.
De ce prezența unui sculptor în această „ecuație” ? Pentru că formele esențializate ale lui SIMION CRISTEA m-au dus dintotdeauna cu gândul la desen și pictură, la un hiperrealism tridimensional, având într-un fel anume, afinități evidente cu desenele lui Dan Erceanu.

Este un proiect „premeditat” în care sacrul și profanul coexistă pașnic, stând la aceeași masă, dialogând, completându-se și subliniind ideea de toleranță și diversitate
Dragoș Pătrașcu, artist plastic, curator al proiectului