În acest an Muzeul Colecțiilor de Artă împlinește patruzeci de ani de la inaugurarea sa ca secție a Muzeului Național de Artă al României.
Cu această ocazie, Muzeul Colecțiilor de Artă propune publicului întâlniri lunare cu specialiștii săi, cu scopul de a evidenția câte o colecție și pentru a reliefa personalitatea colecționarilor care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării.
Miercuri, 13 iunie, ora 16.30 vă așteptăm să descoperiți Colecția Alexandra și Barbu Slătineanu și să participați la prezentarea susținută de Gabriela Vasiliu.
Aflat la Paris pentru studii în domeniul microbiologiei, Alexandru Slătineanu (1873-1939) începea pe la 1900 să-și alcătuiască colecția, frecventând anticariatele împreună cu prietenul său, dr. Ion Cantacuzino, în căutarea obiectelor dorite, gravuri și diverse obiecte de artă decorativă. Atunci a descoperit, în vitrina unui anticar și a achiziționat desenul Culegătoarea de morcovi de Vincent van Gogh, unic în țară.
Inspirat de studiile sale comparative în domeniul ceramicii românești, Barbu Slătineanu (1892-1959) a dat accente noi colecției cu piese de artă tradițională, capete de serie din creația mestesugareasca a românilor, maghiarilor si sașilor. Desenele, picturile, piesele de mobilier, flintele si săbiile, piesele de port, icoanele și ceramica populară întregesc imaginea de ansamblu a colecției de artă comparată, adunată de Slătineni, în două generații.
Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile.
Sunteți rugați să veniți cu 15 minute înainte de ora începerii. Prezentarea are o durată de aproximativ o oră.
Următoarea prezentare a colecției va avea loc pe data de 30 iunie 2018, ora 11.00.
Muzeul Colecțiilor de Artă
Calea Victoriei 111
Program de vizitare: sâmbătă – miercuri, 10.00 – 18.00
Accesul ultimului vizitator este permis cu o oră înainte de închiderea muzeului.
Recent Comments