Lucrări din cadrul expoziției centrale Romanian Design Week 2018 sunt prezente până în data de 10 iunie 2018, la Chișinău, în cadrul festivalului industriilor creative de peste Prut, Moldavian Design Week (MDW). România are statut de țară invitată la eveniment.   

Aflat la prima ediție, MDW își propune să ofere un spațiu de manifestare pentru reprezentanții tuturor industriilor creative din Republica Moldova. Evenimentul se desfășoară în perioada 4-10 iunie 2018, în trei locații din Chisinau: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Turnul de Apă. Inspirat din practicile internaționale, MDW creează o comunitate în care se regăsesc specialiști din arii diverse, cu obiectivul de a dezvolta şi promova industriile creative.

MDW înseamnă o săptămână dedicată frumosului, cu accente pe designul de produs și industrial, fashion design, arte plastice, mobilier, grafică, arhitectură și design interior.

O serie de lucrări de design prezentate la București, cu ocazia ediției de anul acesta a Romanian Design Week, sunt integrate în cadrul MDW, unde pot fi admirate de publicul vizitator. Este vorba despre peste 30 de proiecte ale designerilor români din categorii precum fashion, arhitectură, design de produs sau grafică. Astfel, expun proiecte:

201 Design Studio // Co Laboratory // Ubikubi // De Ceramică – Mădălina Teler // Spoonfool // Agnes Lucaks // Prototip Studio // Atelier Mass // Ceramic Sparrow // Mesteshukar Butiq // Andreea Tincu // Andra Handaric // Andreea Matei // Lana Dumitru // Laurențiu Cosmin Matei // Ioana Ciolacu // Sandra Chira // Sabina Pop // Smaranda Almășan // Liana Bădălau // Alexandru Floarea // Murmur // Radu Manelici // Paul Dersidan // GraphoMat // SADDO // Alice Stoicescu // ADNBA // Filofi și Trandafir Arhitectură // Someș Delivery

Pe  lângă expoziția principală, MDW cuprinde Noaptea Studiourilor de Creație și Design Talks, alături de o serie de evenimente conexe.

Seară dedicată socializării și schimbului de experiență între reprezentanții sectorului creativ, Design Talks aduce în atenția participanților nume notorii în domeniu, din țări precum Moldova, România și  Ucraina. Printre ei se numără Attila Kim – Fondator Attila Kim Architects, Bogdan Ciocodeică – CEO Bogdan Ciocodeică Studio și Andrei Borțun, CEO The Institute. Aceștia vor susține prezentări despre evoluția Romanian Design Week de-a lungul celor 6 ediții și vor dezbate ce înseamnă să fii freelancer în domeniul creativ.

Moldavian Design Week este prezentat și organizat de Design Café & Club, hub moldovean dedicat creativității și designului.

Mai multe detalii despre MDW se găsesc pe site-ul designcafeclub.md și pagina de Facebook.

?

?

?

?

?

?

Romanian Design Week s-a impus în cele șașe ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Un proiect dezvoltat de The Institute, festivalul promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor, trasând anual o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.