Muzeul Păpușilor

Vernisaj: miercuri, 6 iunie 2018, ora: 12:00

6-24 iunie 2018

Câteva dintre păpușile „vedete” ale Teatrului „Puck” vor fi expuse la Muzeul de Artă

Teatrul de Păpuși „Puck”, în colaborare cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, organizează, între 6 și 24 iunie, expoziția „Muzeul Păpușilor”. Manifestarea a ajuns la cea de-a 12-a ediție. A devenit o adevărată tradiție ca la fiecare final de stagiune păpușile, marionetele și decorurile care au animat cele mai iubite spectacole să poată fi admirate într-o expoziție.

În fiecare zi, între orele 10 și 17, publicul va putea admira păpuși care au „jucat” în spectacole de referință ale Teatrului „Puck”, cum ar fi „Aleodor Împărat”, „Vasilache și Mărioara”, „Păcală” sau „Ochiul Soacrei”. Vernisajul va avea loc miercuri, 6 iunie, de la ora 12. Vor lua cuvântul realizatorii expoziției, Lucian Năstasă-Kovacs, directorul Muzeului de Artă și Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuși „Puck”, precum și Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj. O parte dintre exponate sunt incluse și în expoziția de la Muzeul „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, în perioada 23 mai – 3 iunie.

Ca noutate, la această ediție a expoziției, studenți aiUniversității de Arte și Design (UAD) din Cluj-Napoca vor expune câteva serii de lucrări: ilustrații după povești din repertoriul Teatrului „Puck”, desene din seria „În căutarea lui Puck”, precum și idei pentru o emisiune de mărci poștale inspirate din repertoriul instituției.


Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Teatrul de Păpuși PUCK
www.teatrulpuck.ro
www.facebook.com/teatrulpuck
0264 595 992