Andreea Zimbru, anul II, master pictură – Paradox / Ovidiu-Valeriu Bojor, anul III, foto-video – Caustic

Vernisajul cu numărul doi de pe agenda competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2018”, ediţia a VIII-a, proiect cultural realizat cu sprijinul Steelcase, Coramet şi Rembrandt Graphic Centre, va avea loc marţi, 08.05.2018, ora 19:00, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei prezentând expoziţiile semnate de Andreea Zimbru, anul II, master pictură – Paradox şi Ovidiu-Valeriu Bojor, anul III, foto-video – Caustic.

Prin subiectul ales, și anume tema paradoxului, Andreea Zimbru abordează o serie de noțiuni contradictorii, în care se evidențiază diverse relații aparent imposibile precum legătura dintre banal și sublim, simplitatea în raport cu complexitatea sau elementul de superficialitate în opoziție cu cel de profunzime.

Intenția realizării unei legăturii între fictiv și real se manifestă pe întreg parcursul proiectului Paradox, fapt care este posibil datorită combinării și alternării dintre pictura abstractă, colaj și pictura figurativă. Aceste relaţii sunt transpuse în lucrările plastice, printr-o varietate de tehnici, îmbinând tradiţionalul (pictura în ulei, pictura în acrilic) cu neconvenţionalul (tehnici mixte, colaj, spray cu vopsea, stencil).

Proiectul cu titlul Caustic aparţinând lui Ovidiu-Valeriu Bojor foloeşte o substabţă precum clorul ca mijloc tehnic în realizarea creaţiilor sale. Tânărul artist experimentează procesele chimice și efectul clorului pe diverse tipuri de hârtie și foloseşte diferite unelte pentru a crea efecte și texturi; de la cele convenționale (peniță, pensulă) până la cele neconvenționale cum ar fi seringa, sârma, lemnul, buretele, materialele abrazive sau fine, textilele și chiar propria piele. Cărțile experimentale, care fac parte din proiect, ilustrează o lume cosmică plină de simboluri, elemente, detalii, figuri și personaje ciudate, o lume apărută în urma unui proces de “distrugere” și din “întuneric”.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.