George-Daniel Tudorache, 25 de ani, este născut în București și a studiat secția Sculptură – metal de la UNARTE București.
Pe lângă sculptură tânărul artist este preocupat și de pictură. Acum, în acest sezon când vremea nu pare să se fi decis dacă e deja primăvară sau încă e iarnă, Daniel Tudorache pictează o serie de lucrări cu flori. Ne dezvăluie și care e sursa de inspirație:
“În cea ce mă privește, inspirația vine lucrând, și desigur din vizitele săptămânale la muzeu. Sunt uimit de câte puține persoane vin la muzeu. Este o senzație uimitoare să stai aproape singur în fața unui Rembrandt. Recent am fost impresionat de câteva picturi cu flori ale lui Theodor Aman.
Îmi place foarte mult să îmi aleg o tema și să o aprofundez pe cât posibil. Așa îmi este mai ușor să văd progresul lucrărilor. Pasiunea pentru flori mi-a fost transmisă de amicul meu Bogdan Mihai Radu, fiind surprins de câteva lucrări la prima vizita în atelierul lui.
Momentan sunt foarte fericit să pictez cât e ziua de lungă, când nu va mai fi așa, voi trece la altă temă de pictură și o voi aprofunda și pe aceea. 
Intenționez ca în martie să particip la o expoziție de grup, la Crowne Plaza Hotel.”
Fotografii din arhiva personală a artistului.