12-19 noiembrie 2017

Unul dintre obiectivele importante ale Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București este prezentarea mediului de artă contemporană maghiară. Expozițiile care cuprind aproape toate genurile (fotografie, grafică, pictură, sculpturi, instalații) sunt găzduite în spațiile de expoziții a Institutului, dar organizăm numeroase expoziții împreună cu galeriile importante din București sau în diferite orașe din România. Institutul nostru consideră deosebit de important dialogul profesional, astfel în București am organizat mai multe expoziții în colaborare cu profesorii și studenții de la Universitatea Națională de Arte din București. În fiecare an oferim șansa de a expune în sălile de expoziție ale Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București și câte unui artist din Transilvania.

Cu această ocazie, vă invităm la vernisajul expoziției de pictură a artistului Csóka Szilárd-Zsolt, ce va avea loc la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București în data de 22 noiembrie 2017, miercuri, de la ora 19.00, la sediul institutului (str. Gina Patrichi nr. 8).

Csóka Szilárd-Zsolt și-a finalizat studiile în cadrul Universității de Arte Plastice și Design din Cluj-Napoca la secția de pictură. Un semestru l-a petrecut la universitatea spaniolă Cuenca Universidad de Castilla – La Mancha, ca bursier. De-a lungul anilor a expus în Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc și în Gödöllő.

„Lucrările lui Csóka Zsolt se situează între pictura metafizică și expresionismul abstract, cu urmele picturii gestuale în mecanismul creației. Dar forma de bază, care suportă toate aceste influențe este peisajul.” (Ungvári-Zrínyi Kata)

Expoziția poate fi vizitată începând cu 23 noiembrie la Institutul Balassi (str. Gina Patrichi 8).

Kósa András László, director