EARSIGHT | EXPOZIȚIE PERFORMATIVĂ

INDIEBOX are deosebita plăcere de a vă invita sâmbătă, 4 Noiembrie, în intervalul 17:00 – 20:00 la CASA EfdeN (Bulevardul Pache Protopopescu Nr. 66, 021414 București), pentru a participa la Expoziția Performativă ce încheie Earsight, proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Timpul creează repere. 
Pikamerul distruge echilibrul.
Viteza fară sunet te poate ucide.
Tu cum te orientezi?

Casa Efden devine sâmbătă, 4 noiembrie, în intervalul 17:00 – 20:00, un loc în care 5 nevăzători, 4 performeri, 3 artiști vizuali și 2 sound-designeri își așează percepțiile subiective asupra orașului. Într-un spațiu gândit în funcție de natură, aducem o expoziție performativă, în care vizitatorul crează mediul în colaborare cu artiștii.

Expoziția este rezultatul unei cercetari performative desfășurate în spațiul public, La Firul Ierbii și la EFdeN, în cadrul unor ateliere de mișcare și artă vizuală care au avut ca punct de plecare sunetul orașului și experiența urbană în absența văzului.

Traducerea informației sonore într-un limbaj vizual și de mișcare țintește către o creștere a gradului de responsabilite civică și de conștientizare a forței de acțiune individuale. 

Proiectele IndieBox desfășurate în spațiul urban își propun o fluidizare a traseelor distincte ale indivizilor, o conștientizare a diferențelor dintre oameni ca potențial de comunicare și nu ca
obstacol. Visăm la un spațiu urban accesibil și confortabil și credem că este esențial ca oamenii să devină conștienți de efectul acțiunilor personale asupra spațiului comun.

Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, dezvoltat de Indie Box în parteneriat cu EFdeN, Nod Makerspace, La Firul Ierbii, AMAis (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) și Asociația Tandem.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”