FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU, editia a 27-a

(20 – 30 octombrie 2017)

Licitatia caritabila „Daruind vei dobandi” de la Artmark

sambata, 28 octombrie, orele 12.00

 

Festivalul National de Teatru continua si in aceasta a 27-a editie actiunea caritabila de succes initiata in anul 2014: licitatia „Daruind vei dobandi” de la Artmark.

 Asa cum FNT isi propune sa promoveze si sa ocroteasca valorile teatrului romanesc de azi si de maine, nu poate sa nu se preocupe totodata de destinul artistilor care astazi reprezinta parte a istoriei autohtone a acestei arte. Astfel, Festivalul National de Teatru organizeaza sambata, 28 octombrie, incepand cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Strada C.A. Rosetti, nr.5), o licitatie cu diferite obiecte de arta, obiecte personale sau artefacte-marturii ale activitatii teatrale, oferite de catre artisti de seama ai momentului, ori de familiile sau prietenii acestora.

Sumele stranse din vanzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil initiat de UNITER – Campania Nationala „Artistii pentru artisti”.

 Licitatia caritabila desfasurata sub genericul „Daruind vei dobandi / Artistii pentru artisti” va scoate si anul acesta la lumina o adevarata colectie de lucruri personale donate de actori sau de familiile si prietenii acestora – obiecte-martor incarcate de emotie umana si artistica: schite celebre de decor si costume din spectacole memorabile, lucrari de grafica, pictura, fotografii rare, accesorii si elemente de mobilier, precum si alte artefacte apartinand unor momente de gratie petrecute pe scena romaneasca de-a lungul timpului. Amatorii de arta care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racovita in cea de-a noua zi de Festival se vor pune prin achizitiile lor in slujba celor ce-au oferit, in viata petrecuta pe scena sau din culise, emotia.

 Intre donatori ii veti regasi (conform ordinii de loturi a licitatiei) pe: Anca Paslaru, Ioana Pavelescu, Dorina Lazar, Silvia Popovici/Ruxandra Onofrei, Coca Bloos, Daniel Raduta, Lia Mantoc, Valeriu Moisescu, Viorica Petrovici, Giulia Marin, Dragos Buhagiar, Mihai Bandac, Helmut Stürmer, Clara Labancz, Puiu Antemir, Horatiu Malaele, Liliana Cenean, Eugenia Voda si nu in ultimul rand – Victor Rebengiuc, artistul caruia ii este dedicata a 27-a editie a Festivalului National de Teatru.

 CATALOG ONLINE: https://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-caritabila-daruind-vei-dobandi-263-2016.html?dir=asc&order=lot_nr

 

foto Lucian Muntean/FNT