Cela Neamţu s-a născut în anul 1941 în localitatea Piciorul Lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 –1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Secţia Arta textilă iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
În anul 1990 devine membru corespondent al E.T.N. (European Textile Network). Tot în1990 este aleasă membră a I. T. N. E. T. (International Textile Network). http://celaneamtu.ro/biografie/
“În Bucureşti, pe strada Doamnei, la nr. 9, se află atelierul plasticienei Cela Neamţu. O doamnă nu putea avea atelierul decât pe strada DOAMNEI. Dacă ai şansa să intri acolo începi să te multiplici.
Sunt în tapiseriile ei atâtea coloane, arcade, raze de lumină, transparenţe, cântece, armonii, grădini cu frumoasele lor fiinţe, altare, porţi, încât te poţi duce oriunde”. scria într-un articol Dan Basarab Nanu publicat pe site-ul artistei
http://celaneamtu.ro/2017/03/30/cela-neamtu-doamna-de-pe-strada-doamnei/#more-61
///
Vizita în atelierul artistei Cela Neamțu a fost prilejuită de organizarea Expoziției de Primăvară, curatoriată de sculptorul Bogdan Breza. Acest proiect este susținut de UAP București și găzduit de Muzeul Țăranului Român. Specificul constă în faptul că la fiecare ediție anuală sunt invitați să expună noi artiști, care nu au mai expus anterior. Aceștia fac parte din toate categoriile de vârstă, de la studenți-masteranzi până la seniori, acoperind toate mediile de expresie artistică – pictură, sculptură, arte decorative, instalație, grafică, fotografie și video. La finalul fiecărei ediții a fost tipărit un catalog.
///
foto Lucian Muntean
///
Proiectul editorial online „Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este gândit ca un proiect de documentarea scenei creative actuale, în cadrul platformei online Modernism.ro, promotor al culturii vizuale contemporane românești din 2009.
Proiectul documentează artiști și producători culturali între 30 și 100 de ani, care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, mixed media, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă vizuală puternică – 15 „portrete” video și 15 portrete foto-audio. Acestea vor fi integrate atât în diferite secțiuni ale platformei (Quiz, Gallery Talk, Photo of the day, No comment, Artist of the Month, Expo of the Week), cât și în cadrul unei secțiuni de sine stătătoare, care marchează proiectul „Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani”.
Partenerii și prietenii Modernism.ro sunt invitați să trimită sugestii de artiști și producători culturali, pentru a fi incluși în proiect, la adresa ism at modernism.ro.
Proiect co-finanțat: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: https://www.modernism.ro/parteneri/
Detalii suplimentare: Oana Ioniță Nasui, 0730 040 514, ism at modernism.ro
///
Recent Comments