Ce îți ocupă cel mai mult timp în momentul de față?
Momentan mă preocupă proiectele mele de viitor şi anume organizarea expoziţiilor de pictură personale şi de grup, precum şi implementarea unui proiect de rezidenţă artistică în Iaşi care presupune colaborarea cu artişti internaţionali, colaborare fructificată prin schimbul intercultural şi prin organizarea diverselor evenimente.
Ce rol are locul în care lucrezi?
Locul in care lucrez mă inspiră, mă îndeamnă să creez, să visez şi să îmi concretizez planurile de viitor.
Unde ai vrea să expui în viitor?
În viitor imi doresc să expun mai des în anumite ţări europene şi, totodată, intenţionez să mă autodepăşesc şi să expun în America şi în Asia.
Cu cine ai vrea să expui?
Aş dori să expun cu alţi artişi români sau străini, mult mai bine pregătiţi decât mine, care să îmi ofere oportunitatea de evolua pe plan profesional.
Cu ce îți stimulezi creativitatea?
Îmi stimulez creativitatea plimbându-mă, ascultând muzică, vizitând galerii, muzee şi comunicând cu oameni frumoşi.
Ce păstrezi din ce creezi? Care sunt criteriile de selecție?
Fiecare lucrare este unică, reprezintă o parte din mine, însă mă simt mai ataşata de anumite lucrări realizate în momentele critice ale vieţii şi de care îmi este extrem de greu să mă despart.
Care consideri că este cel mai provocator lucru în arta ta?
Cel mai provocator lucru în arta mea constă în găsirea unor concepte şi tehnici noi.
Care sunt cele trei cuvinte, care te caracterizează cel mai bine?
Perseverenţa, sensibilitatea şi dragostea pentru frumos mă caracterizează cel mai bine.
Cea mai placută descoperire?
Cea mai plăcută descoperire a mea a avut loc când mi-am luat inima in dinţi şi am început să călătoresc prin Europa, să vizitez locuri interesante şi să cunosc noi oameni.
Care este cea mai mare extravaganță a ta?
Doza ascunsă de nebunie.
Ioana Palamar, statement de artist: „Din perspectiva mea, pictura reprezintă o modalitate de problematizare vizuală a neliniștii metafizice, întrucât intenția artistică constă în cercetarea continuă și febrilă a propriei identități, prin dialogarea cu mine însămi în vederea găsirii anumitor răspunsuri. Conceptul are la bază atingerea unui anumit nivel de (auto)cunoaștere prin investigarea universului lăuntric, concretizată în explorarea plastică a trăsăturilor (auto)portretistice precum și a anumitor detalii faciale. Acest proces extrem de complex și durabil implică o iminentă confruntare cu implacabila solitudine, al cărei țel se materializează odată cu transcenderea propriilor limite fizice. Atingerea unui anumit stadiu spiritual devine realizabilă doar în acest context care favorizează înfiriparea unui dialog cu eul interior și totodată a unei stări de echilibru spiritual.”
Află mai multe despre Ioana Palamar: ioanaart.myportfolio.com
Recent Comments