Expozitia personala de pictura Ioana Palamar, intitulata „Inner Shadows”, care se desfasoara in perioada 22 septembrie – 04 octombrie 2017, la Galeria Aparte, din incinta Facultatii de Arte Vizuale si Design a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

Finisajul acestui eveniment se va desfasura luni, 02 octombrie, la orele 18. Va prezenta criticul de arta Maria Bilasevschi, iar artista americana Jamie Morgan va realiza un performance.

Expoziţia „Inner shadows” vizează o incursiune în propriul univers lăuntric care presupune traversarea firească a stărilor de interiorizare, simbolizate de ochii larg închişi, a celor de tranziţie de la mediul interior la cel exterior, reprezentate de ochii întredeschişi, şi, bineînţeles, a celor de exteriorizare, de comunicare cu mediul extern, vizibil, exprimate de ochii larg deschişi. (Auto-)Portretele, respectiv detaliile anumitor componente faciale, creează o atmosferă tensionată tradusă vizual printr-o gamă cromatică de violet, prielnică meditaţiei, solitudinii şi a sondării psihologice a eului interior. Parcurgerea acestui proces de interiorizare joacă un adevărat rol terapeutic, scopul constând în regăsirea stării de echilibru şi, implicit, a liniştii interioare. – Ioana Palamar, statement