Proiectul editorial online „Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este gândit ca un proiect de documentarea scenei creative actuale, în cadrul  platformei online Modernism.ro, promotor al culturii vizuale contemporane românești din 2009.

Proiectul documentează artiști și producători culturali între 30 și 100 de ani, care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, mixed media, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă vizuală puternică – 15 „portrete” video și 15 portrete foto-audio. Acestea sunt integrate atât în diferite secțiuni ale platformei (Quiz, Gallery Talk, Photo of the day, No comment, Artist of the Month, Expo of the Week), cât și în cadrul unei secțiuni de sine stătătoare, care marchează proiectul „Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani”.

Partenerii și prietenii Modernism.ro sunt invitați să trimită sugestii de artiști și producători culturali, pentru a fi incluși în proiect, la adresa ism at modernism.ro.

Urmăriți toate „portretele” aici https://www.modernism.ro/category/tinerete-fara-batranete/

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: https://www.modernism.ro/parteneri/

Detalii suplimentare: Oana Ioniță Nasui, 0730 040 514, ism at modernism.ro

//

Modernism.ro este o platformă de promovare a culturii contemporane românești, lansată în 2009. Modernism.ro susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile culturii contemporane, cu focus pe artele vizuale.

Platforma Modernism are un public urban, creativ, artistic, experimentalist, dinamic, cu studii superioare, freelanceri, creativi din industrii creative și culturale, angajați în corporații, instituții, fundații, asociații culturale, ce derulează proiecte de implicare socială prin artă ori prin forme creative contemporane. Media de vârstă acoperă toată plaja de 15-65 de ani.