Asociația SINAPTICA anunță începerea taberei de artă plastică din cadrul proiectului cultural „Palatul Pleșa – Neoclasic și țărani”, realizat în parteneriat cu Consiliul Local Obârșia de Câmp, Mehedinţi și Liceul de Artă „I.Șt. Paulian” din Drobeta Turnu-Severin și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Tabăra de artă plastică este organizată între 8-13 august 2017 și se concentrează asupra unui monument istoric de clasă A situat în mediul rural, Palatul Pleşa.

La tabără participă 15 voluntari, elevi și studenți. În continuare taberei de arhitectură, aceștia vor crea instalații în aer liber și alte opere de artă, care vor da viață atât palatului, cât și curții acestuia. Creațiile realizate vor rămâne la dispoziția publicului, ca o expoziție permanentă în aer liber.

Palatul neoclasic Ghe. Pleșa este un monument istoric de o factură specială, aflat în centrul comunei Obârșia de Câmp, județul Mehedinți. A fost construit la finalul secolului al XX-lea de un boier din localitate, într-o manieră neoclasică, asemănătoare cu palatele de pe Valea Loirei din Franța. După 1948 a fost folosit ca sediu pentru o Staţiune de Maşini şi Tractoare, iar în prezent se află în proprietatea primăriei locale.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul „Palatul Pleşa – neoclasic şi ţărani” puteţi consulta documentul alăturat, site-ul web al Asociaţiei Sinaptica şi pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/palatulplesa/.