Săptămâna aceasta, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, va avea loc la MACAZ – BAR. TEATRU. COOP. (Calea Moșilor 106) avanpremiera spectacolului „`90”.

Cinci actrițe și actori preocupați de teatru politic și istorie recentă (Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban) împreună cu regizorul David Schwartz, își propun să investigheze și să reevalueze perioada post-socialistă, pornind de la amintiri personale și istorii de familie.

Spectacolul „’90” este rezultatul unui demers de rememorare și teatralizare a multiplelor experiențe și întâmplări de familie, pendulând între implicare emoțională și distanțare critică. Prin intermediul a cinci povești de familie, urmărim reconfigurarea radicală a societății românești – de la rescrierea în cheie anticomunistă a biografiilor elitei intelectuale și academice la privatizarea locuințelor; de la mirajul aventurilor antreprenoriale, la degradarea vieții muncitorilor și angajaților la stat.

De / cu: Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban
Scenografia: Irina Gâdiuță
Coregrafia: Paul Dunca
Afiș: Andrei Câmpan
Regia și dramaturgia: David Schwartz
O producție O2G și MACAZ Teatru Coop


Spectacolul face parte din proiectul Poveștile tranziției – investigarea performativă a istoriilor tranziției post-socialiste, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Intrarea este liberă
Pentru informații 0728072362 sau [email protected]