Universitatea de Artă și Design Cluj – Napoca în parteneriat cu Asociația pentru Performanță și Cultură organizează în perioada 11 – 25 mai 2017 expoziția Cele Mai Frumoase Cărți din România – Selecția 2016. Expoziția face parte din proiectul Cele mai frumoase cărți itinerante, proiect cultural co – finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI DIN ROMÂNIA vin la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, într-o expoziție la Departamentul Grafică, Piața Unirii nr. 31, etaj 1, în sala DGA.
Expoziția va fi deschisă publicului,între orele 9.00-16.00 , cu program prelungit în zilele de luni – 15 și 22 mai, între orele 16-19.
Studenți, profesori, artiști, iubitori de carte, design și arte vizuale au ocazia să răsfoiască lucrările nominalizate și premiate în cadrul ediției 2016 a Concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România, de către un juriu internațional, format din specialiști din domeniul cărții, designeri, artiști, editori.
Dintre cărțile premiate amintim: Marele Premiu „Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album „RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte:„Povești din Calendar” – Veronica Neacșu şi „Kiralylany a Langpalotaban, erdelyiszasznepmesek” – Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”, Premiul pentru Experiment Tipografic: „Degradări termice ireversibile. Partea tehnică (vol 1)” / „Degradări termice ireversibile. Partea subiectivă (vol 2)”, Premiul pentru Publicații Periodice / Reviste: DoR (Decât o Revistă #20 — #25),Mențiunea pentru Carte de Artist: „Calaiacanaia”, Mențiunea pentru Ilustrație Foto: „Post-Industrial Stories”, Mențiunea pentru Roman Grafic: „Turb@”
Intrarea este liberă.
Cele Mai Frumoase Cărți din România este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de AsociațiapentruPerformanțășiCultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg. Proiectul este organizat de Asociaţia pentru Performanţăşi Cultură şifinanţat deAdministraţia Fondului Cultural Naţional.
Recent Comments