Ești chemat pe 13 și 14 mai, alături de echipa Interact Cișmigiu, să descoperi printr-o serie de activități ce înseamnă și ce poate însemna arhitectura! Pe parcursul celor trei zile vei lua parte la crearea ,,simțului spațiului”, lângă mulți alții! În cadrul proiectelor se vor desfășura workshopuri, discuții libere cu experți, expoziții, tururi și multe altele!

În centrul tuturor acestora se află un concurs de proiecte adresat tinerilor pasionați de arhitectură și viitorilor profesioniști în domeniu.

ÎN INIȚIATIVA NOASTRĂ DE A FORMA O COMUNITATE CARE SUSȚINE IDEILE INOVATIVE ALE TINERILOR ARHITECȚI, NE VOR GĂZDUI:

-casa EFdeN- 13 mai. Prototipul EFdeN este o casă solară eficientă energetic, pe care suntem invitați să o descoperim alături de echipa EFdeN. Prezentările proictelor tinerilor, jurizate de Daniel Armenciu, Ștefan Sava, Cristina Gabrea, Cristina Sârbu și Liviu Baicu, se vor desfășura în campusul Facultății de Instalații în care este amplasat prototipul EFdeN, într-un cadru în care este încurajată creativitatea, cu concerte live și spații expoziționale.

-Nod Makerspace-14 mai: workshop găzduit de echipa BAZA, ce propune ca temă de înțelegere, exemplificare și exersare a sustenabilității, locuirea în cartier. Workshopul va fi abordat ca un joc, un Dungeons and Dragons cu experiența fiecăruia de locuire, într-un cartier imaginar, în care fiecare participant are un rol bine determinat, iar questul final e obținerea sustenabilității în conviețuire și dezvoltare, precum și crearea laolaltă a unei identități pentru cartierul ideal. Dorim să transmitem prin fiecare activitate care compune întreaga paletă a evenimentului importanța arhitecturii, și în acest sens speakerii care activează în domeniul arhitecturii vor impulsiona discuțiile libere pe diverse teme.