PANTEONUL ROMÂNESC
în viziunea contemporană a lui PAUL HITTER

curator Iulia Gorneanu

Vernisaj: marți, 9 mai, ora 19:00

Marți, 9 mai, ora 19:00, Galeria Galateca inaugurează expoziția PANTEONUL ROMÂNESC – în viziunea contemporană a pictorului Paul Hitter.

Prin acest nou proiect, Paul Hitter reușește să descifreze în cod urban mito-divinitățile din Panteonul Românesc, aducându-le în contemporaneitate. Observând că întregul nostru fond mitologic tinde să rămână într-o zonă exclusiv livrescă, pictorul ne propune conectarea, prin imagine, cu propria noastră identitate. În urmă cu câțiva ani, Hitter a început o cartografiere a imaginarului popular, dar și a structurilor plastice de tip semn-simbol, considerând acest lucru nu doar o trecere întru inițiere, ci și o normă comunitară cu orizont metafizic.

Paul Hitter este un pictor român născut în 1982, care îl are ca maestru pe Matei Șerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din München, în clasele artiștilor Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel. A inventat propriul stil în pictură, Expresionismul Balcanic, lucrările sale îmbinând mitologii populare din Balcani, mitologii urbane, teme sociale. A expus în expoziții personale și de grup în București, München, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Expoziția este deschisă în perioada 9-27 mai, având adiacent și un pop-up store cu printuri semnate de artist. Eveniment inclus in #NoapteaMuzeelor2017