Expoziţia „Carpethian“ semnată de artista vizuală Felicia Simion este prezentată în perioada 24 aprilie – 6 mai la galeria Bartcelona din Belgrad în cadrul festivalului de fotografie Belgrade Photo Month Festival. Vernisajul are loc în data de 24 aprilie, de la ora 19.30, în prezenţa artistei.

De-a lungul istoriei, covorului i s-au atribuit numeroase funcții, fie ele practice sau simbolice. De la material izolator pentru corturile triburilor nomade, la obiect de cult și, în același timp, ca obiect pur decorativ, simbol al bogăției și al prestigiului, covorul a fost dintotdeauna o parte a vieții zilnice pentru multe civilizații. „Carpethian analizează rolul covorului în cadrul unei societăți în continuă schimbare, explorând cum semnificația covorului tradițional a evoluat în mentalul comunității rurale românești. (Felicia Simion)

Felicia Simion s-a născut în 1994 la Craiova şi locuieşte în Bucureşti. A absolvit Universitatea Națională de Arte din Bucureşti – Departamentul imagine dinamică şi fotografie, iar în prezent urmează masterul Etnologie, antropologie culturală și folclor la Universitatea din Bucureşti. Felicia Simion a început să fotografieze la 13 ani, când a primit primul aparat de fotografiat. A participat la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiată se numără: International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards şi PDN Faces. Mai multe detalii despre artistă şi lucrările sale: www.feliciasimionphotography.com/

Aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, Belgrade Photo Month Festival se desfăşoară în perioada 30 martie – 30 aprilie şi își propune organizarea de expoziții de fotografie în diverse locuri din capitala Serbiei. De asemenea, în cadrul festivalului vor avea loc proiecții de filme, workshopuri și sesiuni de discuții pe tema fotografiei.

Bartcelona Gallery s-a deschis în Belgrad în anul 2014. Până în prezent au fost organizate 48 de expoziţii ale unor artişti internaţionali din Serbia, Croaţia, Franţa, Spania, Danemarca, Austria şi România. În perioada 27 martie – 8 aprilie, la galeria Bartcelona a fost prezentată  expoziția „Guilty Pleasures“ / „Plăceri vinovate“ a artistei Odeta Catană, cu sprijinul Direcţiei Relații Internaţionale a Institutului Cultural Român.

Participarea Feliciei Simion în cadrul festivalului de fotografie Belgrade Photo Month Festival este sprijinită de Institutul Cultural Român de la Viena şi Ambasada României în Republica Serbia.