Vă informăm că evenimentul programat mâine, 8 februarie 2017, la ora 19,  se amână, datorită evenimentelor în desfășurare, la care trebuie să iau parte ca fotojurnalist.  (Lucian Muntean)

Galeria Întâlnirilor, care urma să aibă loc azi la Gallery, se va amâna pentru săptămâna viitoare, 8 februarie 2017, la ora 19. Prin natura jobului său, invitatul Lucian Muntean va fi prezent și va documenta foto-jurnalistic protestul care se anunță în această seară. (Daniel Sur)

Datotită evenimentelor în desfoșurare și a protestului anunțat în această seară, la care trebuie să iau parte ca fotojurnalist, amânăm prezentarea de la Galeria Întâlnirilor cu Daniel Sur. Despre Africa vom povesti săptămâna viitoare. (Lucian Muntean)

 

Miercuri, 1 februarie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o călătorie în Zambia – țara expedițiilor safari și a spectaculoasei cascade Victoria. Invitat: Lucian Muntean. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane și face parte din seria Artiștii și Africa.

 Republica Zambia este situată în partea central-sudică a Africii, învecinându-se cu Angola, R.D. Congo, Tanzania, Malawi, Mozambic, Zimbabwe, Botswana și Namibia. Este renumită pentru expedițiile safari și cascadele spectaculoase. Zambia este o destinație turistică cu o ofertă variată, turismul fiind una dintre cele mai importante ramuri ale economiei. În această țară există 34 de parcuri naționale și 20 de rezervații naturale unde pot fi admirate o faună diversă și specii rare de păsări.

 “Chiar dacă au trecut 8 ani de atunci, încă am numeroase amintiri de acolo, pe care le împărtășesc cu plăcere, dacă am prilejul. Prezentând numeroasele fotografii pe care le păstrez în arhivă, retrăiesc acele câteva zile fabuloase, pe care le-am petrecut la Livingstone, în sudul Zambiei. Aici se află una din cele șapte minuni ale lumii și anume Cascada Victoria, declarată monument din patrimoniu UNESCO. Peisajul este realmente impresionant: fluviul Zambezi are o lățime de 1,7 km în zona cascadei, iar apa cade de la 108 m înălțime, în faliile care formează Riftul Est-African. Măreția acestei cascade am ilustrat-o atât cu imagini din proximitatea căderii de apă, din pădurea luxuriantă, cât și din perspectivă aeriană, cu fotografii din elicopter. Podul Livingstone, din aval de Cascada Victoria, se află la granița Zambiei cu Zimbabwe. În acel loc am făcut o călătorie cu Trenul Royal Livingstone Express, tren de epocă, cu locomotivă cu aburi, construită în 1922.” – Lucian Muntean

 Lucian Muntean s-a născut în 10 octombrie 1974, la Sighișoara, unde a lucrat ca pictor ceramist la Artfil SA, în perioada 1994-1995. Absolvent în 2001 al Facultății de Geologie, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Lucrează ca fotojurnalist la  Press One. Din 1997  a lucrat pentru publicații precum Ziua, Ziarul de Cluj, Agerpres, Mediafax, Prosport, Gazeta Sporturilor, Hepta, Adevărul, Forbes, Historia, Dilema veche. Este membru fondator al revistei Modernism.ro.

În prezent activează ca artist vizual, în medii de expresie precum fotografia, pictura și ilustrație de carte, având la activ numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și internaționale; participă la simpozioane de artă contemporană.