În prima săptămână de la lansare, peste 20.000 de români au descărcat platforma muzicală Electrecord.com, care le pune la dispoziție întreaga fonotecă Electrecord, în format digital!

Electrecord.com, prima platformă dedicată în proporție de 100% muzicii românești, readuce în atenția publicului român muzica autentică românească, oferind acces facil la peste 20.000 de piese Electrecord: https://asculta.electrecord.com/. Noua platformă este numărul 1 în topul aplicațiilor mobile de muzică descărcate din App Store și numărul 7 în topul general, depășind proiecte internaționale precum Shazam ori Sound Cloud.

cele-mai-bune-aplicatii-muzica-gratis-pentru-iphone-pe-app-store-romania

Prin intermediul Electrecord.com, iubitorii de muzică au acces la peste 60 de ani de muzică românească. Aplicația este singurul loc care aduce laolaltă cea mai mare parte din muzica românească de dinainte de 1989: de la Phoenix și Iris, la Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Margareta Pâslaru, Maria Tănase, Benone Sinulescu și mulți alții. În cadrul platformei utilizatorii pot găsi o varietate de genuri muzicale, precum rock, jazz, pop, muzică ușoară, populară sau chiar clasică. În plus, muzica ce reprezintă „Coloana sonoră a României” poate fi ascultată în cadrul aplicației oricând, din orice colț al lumii, indiferent dacă ascultătorii sunt conectați la Internet sa nu.

Muzica este una dintre acele bucăți din istorie care rămâne veșnic tânără iar faptul că a fost găsită o modalitate prin care zeci de ani de muzică să fie adaptate cerințelor publicului de astăzi m-a surprins plăcut,” spune Nicu Covaci, unul dintre cei mai mari artiști români contemporani. „Atât timp cât oamenii care apreciază muzica mea se pot bucura de piesele pe care le iubesc, eu consider că este un lucru bun. De aceea cred că Electrecord.com este o oportunitate atât pentru artiști, cât și pentru cei care apreciază muzica”, a mai declarat artistul.

Platforma Electrecord.com este cea mai simplă modalitate de a transmite muzica românească din generație în generație. Intuitivă și ușor de folosit, aplicația poate fi accesată de oricine și oricând, atât de pe mobil, cât și de pe calculator. Astfel, cea mai complexă listă de piese din fonoteca Electrecord poate fi acum ascultată la birou sau acasă, în mașină sau chiar în timpul unei călătorii cu trenul ori cu avionul. Digitalizarea muzicii românești este un proces continuu, așadar echipa Electrecord.com va continua să adauge în platformă conținut îndrăgit de public.

Ideea acestei platforme ne-a venit atunci când am realizat că există extrem de multe piese care, deși lansate cu zeci de ani în urmă, sunt încă îndrăgite de public și totuși foarte greu de găsit. În arhivele Electrecord, România are un adevărat tezaur muzical de care românii merită să se bucure zi de zi. Muzica Electrecord este parte a identității noastre ca națiune iar aplicația Electrecord.com este aici pentru a o aduce atât în casele oamenilor care au copilărit cu ea, cât și aproape de cei care abia acum o descoperă”, a declarat Roxana Turcu, Marketing Manager Electrecord.com.

Utilizatorii au posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de o lună, accesând www.electrecord.com sau descărcând aplicația pe mobil. Versiunea de mobil a Electrecord.com poate fi descărcată atât pe telefoanele cu sistem de operare Android, cât și pe cele cu sistem iOS.