Brașovul s-a alăturat campaniei ,,Iluminare în roz” a unor clădiri și monumente reprezentative din toată lumea prin iluminarea în roz a Casei Sfatului – Muzeul Județean de Istorie Brașov, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân. În România, campania este inițiativa Fundației Renașterea, iar anul acesta la București au fost iluminate clădirile Palatului Regal – Muzeul Național de Artă al României și Palatul Cotroceni.

1_istoria-in-roz-2016

Pe lângă iluminarea Casei Sfatului, începând din seara de 1 octombrie 2016, pe toată durata lunii octombrie, în Piața Sfatului, veți putea vedea o expoziție outdoor de grafică și fotografie istorică cu obiective din patrimoniul istoric braşovean, devenite obiective de turism cultural, surprinse în prezenţa unor femei anonime. Astfel, fragmente inedite din istoria orașului oferă privitorilor și un motiv de reflecție asupra efemerității vieții, atrăgând atenţia asupra necesității prețuirii și îngrijirii femeilor, dar şi asupra faptului că boala teribilă, cancerul la sân, a afectat în ultimul secol pe oricine și poate afecta pe oricine, fără a ține cont de statut social, vârstă, etnie, etc.

3_istoria-in-roz-2016

Expoziția Istoria în roz! este rezultatul consultării unor colecții publice și private și cuprinde 20 de panouri care au un sistem propriu de iluminat. Astfel, expoziția din fața Muzeului Județean de Istorie Brașov poate să fie văzută în cele mai bune condiții până seara târziu. 

Efortul depus pentru găsirea unor fotografii inedite, care nu au mai circulat în spațiul public brașovean, a fost recompensat și cu descoperirea unor frumoase povești de viață. O ,,recompensă neașteptată pentru autorii proiectului sunt mesajele primite de la vizitatorii care-și descoperă în fotografii persoane dragi, surprinse în momente speciale sau în preajma unor zone dispărute din peisajul arhitectural brașovean.

2_istoria-in-roz-2016

Dacă treceți prin Brașov până în 30 octombrie 2016 trebuie să vedeți expoziția Istoria în roz!

Expoziția face parte din proiectul Istoria în roz! Roz pentru viaţă! implementat de Asociația Forums cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie Brașov și cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

poster-istoria-in-roz-2016