Institutul Cultural Român de la Viena organizează la sediul său, în perioada 13-21 octombrie, expoziţia de design vestimentar „VEŞMINTE“ semnată de Patricia Vincent. Expoziția cuprinde zece ţinute vestimentare selectate din colecții realizate în perioada 2006-2016 de designerul Patricia Vincent. La acestea se adaugă un model aniversar special conceput pentru această expoziție, care marchează împlinirea a zece ani de activitate a designerului. Mesajul fiecărei ținute este completat de versuri special alese şi de fotografii realizate de artistul fotograf Dina Lee. În perioada de vizitare a expoziției, publicul are posibilitatea de a urmări procesul creativ și tehnic obișnuit de lucru, din atelierul temporar al designerului găzduit la sediul Institutului Cultural Român de la Viena, fiind prezentat modul de realizare a unei piese vestimentare, de la schiță până la produsul final.

„Doresc să comunic propria interpretare despre ce înseamnă grațios dar substanțial. Creațiile mele se adresează femeilor care apreciază produsele naturale, calitatea, meșteșugul, iar libertatea și poezia se regăsesc firesc în modul meu de exprimare vestimentară.“ (Patricia Vincent)

Patricia Vincent s-a născut la București, având rădăcini ucrainiene și nigeriene. Din 2002 locuiește la Viena, unde a urmat studii de design vestimentar, iar în 2006 și-a deschis propriul atelier. Își găsește surse de inspirație în natură, artă, arhitectură, călătorii și lucrează cu o varietate de materiale din fibre naturale (in, mătase, bumbac, piele, lână, dantelă, broderii ș.a). Creațiile sale sunt realizate în regim unicat de către designer, în atelierul său din Viena şi expuse în mediul online, în galeria proprie sau în mici magazine partenere. Prin creațiile sale vestimentare Patricia încearcă să spună o poveste mai degrabă decât să urmărească tendințele de sezon. Dintre premii amintim: în 2014, locul 3 votat de media națională austriacă pentru design nupțial; în februarie 2015, locul 2 pentru cel mai bun design de rochie de bal – balul organizat de Textile Guild; cel mai bun designer al anului 2016 la Austrian Wedding Award. Mai multe detalii: http://www.patriciavincent.com

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 13-21 octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

patricia-vincent