Expozitia este a treia personala la AnnArt a artistului, dupa Shadows (2012) si Teoria cercului (2013), si reuneste un fond impresionant de 58 de lucrari in ulei pe panza, insotit de o bogata mapa de schite de pictura – precum  si, tot sub semnatura artistului, de proiectul video Levitate.

Noua serie, realizata pe parcursul a trei ani, adanceste si extinde teme predilecte de reflectie ale artistului – tensiunea existentiala a omului contemporan, urbanul ca refugiu si loc al nelinistii, sansa desprinderii din terestrul comun catre vazduhul angelic. Complexitatea abordarii acestor teme este data si de cromatica de forta, desfasurata pe formate de dimensiune mare serie complexa ca tematica si dimensiuni, in format predominant mare (de la 100 x 150cm si 140 x 220cm – pana la varful de lance 160 x 310cm).

Un numar restrans de lucrari din noua serie  au fost prezentate in pre-view la Art Safari in mai 2016 unde s-au bucurat de un puternic impact public, context in care s-au realizat si primele vanzari, catre colectionari din Franta si Romania.

Expozitia este curatoriata de criticul si istoricul de arta Magda Carneci si va fi insotita de un catalog in editrie tri-lingva, cu lansare la Bucuresti si Viena.

Privire de sus are vernisaj marti 11 octombrie si va fi prezentata la AnnArt in perioada 11 octombrie – 19 noiembrie 2016. In continuare, din 29 noiembrie, timp de doua luni, o selectie extinsa a fondului de lucrari va fi prezentata la Viena, de catre galeria FivePlus Art Gallery.

francisc-chiuariu-privire-de-sus-annart-gallery-bucuresti