Anunţarea selecţiei celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Național de Teatru vine la scurtă vreme după închiderea stagiunii Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.
2015-2016, prima stagiune în sediul complet refăcut, a stat sub semnul împlinirii artistice, aducând în faţa publicului  marile creaţii actoriceşti în realizări artistice deosebite. 16 premiere bazate pe dramaturgia clasică şi modernă, în viziuni regizorale de marcă, s-au întâlnit cu un public din ce în ce mai tânăr, atras atât de renumele teatrului, cât şi de tendinţele novatoare conturate, de la un an la altul, cu mai multă vigoare de creaţie.
Trei dintre aceste producţii vor fi reprezentate şi în cadrul FNT:
Intre noi e totul bine
Între noi e totul bine de Dorota Masłowska, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, aceasta fiind şi premiera din deschiderea stagiunii, dar şi cel de-al 4-lea spectacol al regizorului la TNB, după “Avalanşa”, Hoţi” şi “Năpasta”.
L.Om Dada
L’Om DAdA, cel de-al doilea spectacol coregrafic semnat de reputatul artist  Gigi Căciuleanu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, după caragialianul “D’ale noastre”, a provocat un şir de revelaţii şi de surprize, de data aceasta creatorul fiind în scenă, actor în toată puterea cuvântului. Spectacolul este produs sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, în colaborare cu “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” şi Fundaţia “Art Production”, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi reprezintă o interpretare artistică liberă, provocatoare, a spiritului dadaist la centenar.
O intamplare ciudata... 1
O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, după un roman de Mark Haddon, în regia tânărului Bobi Pricop, în remarcabila scenografie a lui Adrian Damian, la care se adaugă costumele Lilianei Cenean, este un alt spectacol care s-a bucurat de un real succes, aparţinând, ca şi celelalte două, de o zonă extrem de interesantă, în care se caută, se investighează şi se recreează, prin interferenţă, universuri teatrale, animate de o umanitate incitantă, confruntată cu o problematică complexă, neliniştitoare, alarmantă.
Aceste trei  titluri, din cele 53 câte a numărat afişul stagiunii recent încheiate la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, au atras un public numeros şi au provocat critica de specialitate la analize profunde şi aprecieri dintre cele mai îmbucurătoare. Având în vedere că biletele pentru aceste spectacole se epuizează la scurtă vreme după ce se pun în vânzare, dacă doriţi să le vedeţi cu ocazia Festivalului Naţional de Teatru, va trebui să vă asiguraţi din vreme locul în sală.