Ești antreprenor în industrii creative?

Aplică la competiția internațională Creative Business Cup până pe 6 iulie și poți ajunge în Copenhaga să îți prezinți ideea

Câștigătorul va reprezenta România la competiția internațională din Copenhaga, unde își va prezenta ideea în fața unor parteneri și investitori internaționali. Costurile deplasării sunt acoperite cu sprijinul Băncii Transilvania, câștigătorul primind consultanță gratuită în business și un abonament Fanatic, timp de 3 luni la Nod Makerspace unde va avea acces la spațiul NOD și la toate dotările atelierelor.

România participă, pentru al cincilea an, la una dintre cele mai mari competiții internaționale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, în luna noiembrie a acestui an. Cei mai creativi antreprenori români își pot pune la bătaie ideile pentru premii, atât cash, cât și în servicii de peste 100.000 de dolari și expunere în mediul internațional de afaceri, în fața unor posibili investitori și parteneri.

La ediția din acest an sunt așteptate peste 500 de start-up-uri din întrega lume.

În România, competiția este organizată de către GEA Strategy & Consulting, companie ce spijină star-up-urile inovatoare prin mai multe programe, în parteneriat cu NOD MakerSpace și cu sprijinul Banca Transilvania, partener al creativității.

Înscrierile pentru Creative Business Cup România  au loc în perioada 21 iunie – 6 iulie iar antreprenorii creativi trebuie să completeze un chestionar cu detalii despre idee (descrierea pieței, nevoia identificată, echipa) în limba engleză, care se regăsește online.

La Creative Business Cup 2016 intră în concurs cele mai bune idei din domeniile: design, arhitectură, arte și meșteșuguri, publicitate, film, video și fotografie, artele spectacolului, muzică, modă, gastronomie, edituri și presă, radio și televiziune, software, aplicații pe computer și publicații virtuale, jucării și jocuri.

Antreprenorii trebuie să aplice cu un produs/ serviciu din sfera industriilor creative care să fie cel puțin în stadiul de prototip și să aibă potențial de a fi dezvoltat și la nivel internațional.

În prima etapă vor fi selectați 5 antreprenori creativi, care vor primi consultanță gratuită în materie de business și workshop-uri de fundraising și pitching, urmând ca în luna august, pe baza unui pitch, să fie ales câștigătorul.

Câștigătorul selecției românești va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur și-și va susține ideea în fața unui juriu format din circa 20 de experți internaționali, la Copenhaga, una dintre cele mai efervescente capitale europene din punctul de vedere al designului și industriilor creative.

Anul trecut, marele câștigător al CBC a fost Blitab (Austria), o tabletă concepută pentru persoanele cu dizabilități de vedere. Video-ul de prezentare al ediției trecute poate fi accesat online.

afis Creative Business Cup

***

Creative Business Cup are loc în cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor și antreprenorilor. Printre susținătorii GEW se numără președintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton și renumitul om de afaceri britanic Richard Branson.