Amenajarea unei locuințe de mici dimensiuni reprezintă o provocare pentru orice arhitect sau designer: grija față de detalii, identificarea unor soluții creative și capacitatea de a îmbina arhitectura și designul într-un mod armonios, optimizând în același timp spațiul sunt esențiale pentru a garanta calitatea unui proiect de design interior.

În noul album al colecției igloo best, cel cu numărul 5 dedicat interioarelor private, ne-am propus să selectăm astfel de proiecte exemplare de amenajări ale unor apartamente de mici dimensiuni. Cele 18 proiecte grupate în acest album reprezintă o colecție de modele și o sursă de inspirație, dar în același timp și “un manifest şi o dovadă a faptului că limitele nu acţionează neapărat castrator, iar cele asumate şi bine metabolizate pot genera miracole de creativitate”

“(…) spaţiile restrânse obligă la un plus de creativitate întru bună locuire. Acolo unde metrii pătraţi şi spaţiile prisosesc, totul pare mai simplu. Unde însă bătălia pentru metru pătrat se duce la baionetă, gustul cel bun trebuie însoţit de ingeniozitate spaţială, talent la combinaţii, apetit pentru multifuncţional. Fapt este că arhitecţii români par să se fi adaptat de minune la noile rigori ale pieţei, reuşind să amenajeze interioare spectaculoase în (foarte) puţini metri pătraţi. Astfel, a fost mai mult decât inevitabilă extinderea colecţiei noastre de best Interioare din România cu un nou membru, grupând 18 apartamente S/XS.(…)” Bruno Andreșoiu în prefața albumului.

Din sumar:

Apartament No. 3 I Bogdan Ciocodeică, Diana Roşu, Attila Kim, Alex Szuz

Când un aer de loft newyorkez bate până la Bucureşti, se poate contura un proiect de amenajare interioară în care confortul convieţuieşte perfect armonios cu senzaţia de „acasă”, într-un spaţiu de  50 mp.

1

 

Apartament C.L I CRAFTR

Echipa CRAFTR a mizat pe o serie de idei şi soluţii constructive pentru a reconfigura un apartament de 54 mp din zona Parcului Circului. Una dintre intervenţiile esenţiale asupra spaţiului a fost deschiderea acestuia, livingul delimitându-se de bucătarie printr-un element decorativ, o bibliotecă ce îmbină decorul cu funcţionalitatea.

2

 

Apartament C. I igloo architecture

Cum se poate transforma un apartament cu trei camere într-un adevărat „cuib” al locuirii contemporane ne-o dovedeşte amenajarea semnată igloo architecture. Şi asta pentru că un „copac” a pătruns în casă, ramificându-se în întreg spaţiul.

3

Apartament ML I Alexandra Barbu, Dana Kallo

O ipostază uzuală a locuirii bucureştene, un apartament cu două camere de 60 mp a devenit, graţie recompartimentării, un spaţiu multifuncţional şi versatil. Provocarea echipei a constat în delimitarea în vechea structură a unor spaţii distincte pentru beneficiari şi copilul acestora.

4

 

Sumar:
IGLOO ARCHITECTURE – Apartament V. l BOGDAN CIOCODEICĂ, DIANA ROŞU, ATTILA KIM, ALEX
SZUZ – Apartament No. 3 l STUDIO 1408–  Apartament A. l CRAFTR –  Apartament C.L. l STUDIO3PLUS – Apartament D. l IGLOO ARCHITECTURE – Apartament C. l IRINA NEACȘU – Apartament 1 l IOKA DESIGN – Apartament P. l ANNTERIOR – Apartament M. l STUDIO3PLUS – Apartament W. l BOGDAN CIOCODEICĂ, DIANA ROŞU, ATTILA KIM, ALEXSZUZ – Apartament No. 7 l ALEXANDRABARBU, DANA KALLO – Apartament ML l ELIS POPESCU, GEORGE BARBU l Studio E. l IRINA NEACȘU – Apartament AV l SYAA – Apartament G. l ANNTERIOR – Apartament Centrul Vechi l PIANO:TERRA  – Apartament S. l  STUDIO3PLUS – Casa L.

 

Noul album este disponibil în librăriile din țară și poate fi comandat online pe igloo.ro aici: https://www.igloo.ro/carti/interioare-xs-din-romania-5/

coperta