Săptămâna aceasta începe a treia ediție HomeFest, festivalul care deschide ușile caselor cu teatru, film, performance, artă și concerte. Între 15 și 25 martie, HomeFest traversează spații locuite din toate cartierele bucureștene și găzduiește artiști, spectatori și vecini în sufragerii de apartamente.

Festivalul se deschide marți, 15 martie, cu o serie de performance-uri reunite sub umbrela FAMILY Dreaming & Lucid VITA, în care Maria Hera și Thanh Hoa Luong abordează subiecte legate de memorie, corp, vise și realitate, în spațiul comun al unui bloc din zona Ștefan cel Mare. Pe parcursul celor 11 zile de festival, scene de apartament din Armenească până în Vitan, Muncii sau 13 Septembrie vor găzdui alte șase performance-uri ale unor artiști locali sau străini, între care și BlueGorillA, spectacol ce vine din Amsterdam, odată cu Alice Pons și Olivia Rechowsky, sau avanpremiera performance-ului Platon sau Who do you think you’re fooling, de și cu Maria Balabaș, Nicoleta Lefter, Cristian Iftode, Mihai Balabaș, Mihai Barabancea, Daria Ghiu și Alexandru Ciubotariu.

 Între 18 și 20 martie, HomeFest găzduiește performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz, You might as well have sung the Swedish national anthem, prezentat de festivalul de dans și arte performative LIKE CNDB 2016 – De neîncadrat, partener special al HomeFest-ului din acest an.

Scenele domestice ale festivalului vor găzdui și patru spectacole de teatru, precum Trei surori, de Cehov, Casting, o creație a unui grup de artiști care lucrează cu un colaj de texte din Shakespeare și autori contemporani, sau Trei pe o bancă, un spectacol-lectură de Jean – Lorin Sterian. În acest an, pe pereții apartamentelor HomeFest se va putea vedea și artă, la expoziția artistului Daniel Bălănescu, dar și filme. Astfel, ziua de duminică, 20 martie, este dedicată filmului, propunând cele șapte episoade ale Bucharest housing stories și filmul documentar Common Ground. În seara zilei de joi, 24 martie, Mugur Grosu ne așteaptă la Filme de cartier, urmate de un concert.

Între zilele de performance, teatru, film, artă și muzică, HomeFest organizează și o întâlnire inedită cu invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, într-un apartament din zona Mântuleasa.

În tradiția HomeFest, biletul de intrare la evenimentele festivalului este înlocuit de o carte adusă de spectator. Toate cărțile strânse vor fi donate unor biblioteci din zona rurală.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul HomeFest. Pentru mai multe detalii și noutăți, doritorii de cultură domestică sunt invitați să viziteze site-ul HomeFest și pagina de Facebook a festivalului.

HomeFest este un proiect lorgean theatre / Homemade Culture. Parteneri permanenți ai proiectului: Asociația Graphis 122 și Tranzit.ro. Partener al acestei ediții: LIKE CNDB 2016. Proiect susținut de Forumul Cultural Austriac și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Afis-homefest-2016-A4_RGB_web