5 artiști vizuali români, cunoscuţi şi la nivel internaţional, susţin programul de voluntariat IMPACT, printr-o serie specială de tricouri ce le poartă semnătura. Mai exact, artiştii susţin un program prin care elevi şi profesori rezolvă în mod creativ problemelepe care le întâlnescîn comunităţile lor.

Profitul realizat în urma vânzării tricourilor este donat în totalitate programului IMPACT, creat de Fundaţia Noi Orizonturi.

Tricourile au fost createcu sprijinul Printoteca şi pot fi comandate de pe www.printoteca.ro/impact
Tricourile cu IMPACT

„Teoretic, ştim cu toţii: lumea din jur ar fi un loc mult mai bun dacă ne-am gândi mai mult la ceilalţi şi am fi consţienţi că ţine şi de noi să facem o schimbare. Dar asta e o atitudine care trebuie educată. De asta cred că programele de voluntariat ca IMPACT ar trebui să fie prezente în cât mai multe şcoli din România.”, spune Nicu Duţă (KITRĂ), unul dintre artiştii implicaţi în proiect.

În România, aproape 3000 de tineri învaţă experimentândîn cadrul IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi.Alături de cei peste 300 de profesori voluntari implicaţi în program, elevii formează, în şcolile sau liceele lor, Cluburi de iniţiativă comunitară IMPACT. Aici învaţă cum să rezolve probleme pe care le văd în jurul lor: experimentează civismul şi gândirea antreprenorială, şi creează proiecte prin care ajută copii şi bătrâni bolnavi sau renovează săli de spitale. Nu puţine au fost proiectele prin care copiii au reuşit să influenţeze deciziile autorităţilor locale.

O parte dintre proiectele lor cu IMPACT sunt prezentate aici. Un exemplu de astfel de proiect: în Valea Jiului, elevi voluntari au organizat un concert caritabil prin care şi-au dorit să ajute mame nevoiaşe din Valea Jiului. Au reuşit să strângă aproape 1.800 Lei, bani care i-au ajutat să cumpere trusouri, costumaşe, produse cosmetice şi alte lucruri necesare nou-născuţilor, pe care le-au donat mamelor internate în Spitalul de Urgenţă Petroşani.
Cei 5 artişti implicaţi în realizarea tricourilor cu IMPACT:

Ioana Şopov – 27 de ani, ilustrator care expune încă din perioada liceului, cunoscută mai ales pentru designul de personaje.

1 Tricou IMPACT - Ioana Sopov

Andrei Ogradă – art director şi designer grafic, co-fondatorul „The Type Collective”, primul grup de artişti români dedicaţi desenului de literă.

2 Tricou IMPACT - Andrei Ograda

KITRĂ (Nicu Duţă) – a absolvit masterul de Arte Vizuale al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, iar creaţiile lui merg de la ilustraţie şi design de jucării urbane, până la design grafic şi street art.

3 Tricou IMPACT - KITRA

Radu Popescu (Pose) – art director şi designer grafic care foloseşte cu iscusime ilustraţia, fotografia şi creaţia 3D.

4 Tricou IMPACT - Radu Pose

Tea Tomescu – designer grafic pasionat de tot ce înseamnă arte vizuale, cunoscută mai ales pentru logourile create de ea pentru cartierele din Bucureşti.

5 Tricou IMPACT - Tea Tomescu

Preţul unui tricou ce poate fi comandat de pe www.printoteca.ro/impact este de 70,00 Lei. Jumătate din sumă va merge către Cluburile de voluntariat IMPACT, cealaltă jumătate reprezentând costul de producție.

Anual au loc peste 200 de proiecte prin care tinerii IMPACT îşi ajută comunitatea. Iar datorită rezultatelor sale, programul IMPACT, dezvoltat în România, a fost preluat la nivel internaţional în peste alte 10 ţări, printre care SUA, Republica Dominicană, Armenia.

„Proiectele IMPACT ne ajută să intrăm pe diverse planuri sociale, cu care nu am intra în contact ca simpli profesori. Implicarea în alte activităţi decât cele de tip formal ne sensibilizează, ne face să fim mai buni… te motivează să faci ceva să arăţi că eşti mai bun”, profesor implicat în programul de voluntariat IMPACT

 

Despre IMPACT şi Fundaţia Noi Orizonturi:

Cu o istorie de 12 ani, programul IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi a fost dezvoltat în România şi este prezent acum în peste 130 de unităţi de învăţământ, în 27 de judeţe din ţară. Rezultatele adunate de-a lungul anilor au făcut ca programul IMPACT să fie preluat şi la nivel internaţional.

De 15 ani, Fundaţia Noi Orizonturi se dedică tinerilor şi comunităţii. Prin programe iniţiate în România, cu ecou internaţional, Fundaţia Noi Orizonturi creează contexte prin care tinerii îşi dezvoltă abilităţi de viaţă şi valori sănătoase (comunicare, lucru în echipă, încredere etc) şi devin mai responsabili şi implicaţi în comunitate. Programeledesfăşurate la nivel naţional sunt: IMPACT – educaţie prin proiecte pentru comunitate; şi VIAŢA – prima tabără de educaţie prin aventură din România.