Asociația Producătorilor de Artă organizează în perioada 8-28 decembrie 2015 e-story / Trienala Internationala de Ex libris, un proiect expozițional desfășurat în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad și finanțat de Primaria Arad, prin Centrul Municipal de Cultura.

Peste 150 de artiști din țară și străinătate (Serbia, Polonia, Belgia, Turcia, Italia, Ucraina, Japonia)  și-au înscris lucrările pe site-ul e-story.ro în perioada august-noiembrie 2015, răspunzând astfel provocării de a crea Ex libris pentru e-book. Lucrările au fost create exclusiv digital, folosind aplicația special concepută. În total, 274 de lucrări au fost înscrise pe site, dintre care 100 a 75 de artiști au fost selectate pentru a intra în expoziție.

Juriul evenimentului, compus din Ileana Selejan (președinte), Mihai Zgondoiu, Adriana Oprea și George Săbău, a selectat lucrările care au intrat în expoziție și implicit în catalogul trienalei. În data de 29 noiembrie, juriul a desemnat și câștigătorul Premiului Trienalei în valoare de 500 Euro.

Vernisajul expozitiei e-story a avut loc în 8 decembrie, la Muzeul de Arta Arad – sala kinema ikon.

Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 28 decembrie a anului curent.

Asociația Producătorilor de Artă s-a înființat în anul 2014 la Arad avându-i ca membrii fondatori pe Ioan Paul Colta, Adrian Sandu și Călin Man. A.p.a. îsi propune să organizeze expoziții si evenimente de artă contemporană, în portofoliul asociației numărându-se deja participarea în cadrul Festivalului de Artă Media R.A.M., co-organizarea expoziției de autor “Laurian Popa: Spații și obiecte pentru nimic”, precum și organizarea expozițiilor “Diana Serghiuța – Melancolia”, “Adrian Sandu – I wish I could be somewhere else” și “Cosmin Moldovan – Fragments of our identity”.

e-story  Trienala Internațională de ex libris (1) e-story  Trienala Internațională de ex libris (2) e-story  Trienala Internațională de ex libris (3) e-story  Trienala Internațională de ex libris (4) e-story  Trienala Internațională de ex libris (5)