26 septembrie – 26 decembrie 2015

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină participarea artistei Irina Botea la expoziția „Preaching to the Choir”, deschisă la Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya în perioada 26 septembrie – 19 decembrie 2015.

Prin lucrări video, filme, performance, workshop-uri și alte evenimente, acest proiect prezintă corul ca voce politică. În aceste lucrări, corurile semnifică pozițiile de putere din diverse comunități sau conflicte, iar artiștii analizează propriile lor roluri ca privitori, particianți sau prezențe aleatorii disruptive. Inspirate de mișcările de protest din istoria recentă, aceste coruri caută numitorul comun al acestora fără a estompa diferențele.

Participă: Chto Delat, Effi& Amir, Zeljka Blaksic, Irina Botea, Omer Krieger and Nir Evron, Luigi Coppola, Tali Keren, Ayelet Lerman, Ohad Fishof, Noam Enbar

Curator: Maayan Sheleff

Evenimente pentru public în cadrul proiectului (în limba engleză):

În data de marți 24 noiembrie, ora 17:00, Irina Botea va susține o prelegere cu titlul Reenactments and auditions as participatory strategies la Universitatea de Artă și Design Bezalel (Departamentul Foto, Bezalel Campus, Har Hatzofim, Jerusalem, Auditorium 222, etajul 8). Evenimentul este deschis pentru public.

În data de miercuri 25 noiembrie, ora 14.00, la Hamidrasha Auditorium, Beit Berl, în cadrul programului de masterat,  va avea loc evenimentul ‪Prioritizing human agency as a vehicle for meaning ‪a conversation between artist Irina Botea and curator Maayan Sheleff

În data de sâmbătă 28 noiembrie, ora 12:30, la Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya (str. HaBanim 4, Herzliya)  Irina Botea și Mayaan Sheleff vor susține un dialog cu publicul în cadrul expoziției.

De asemenea, pe parcursul șederii în Israel, Irina Botea va susține un masterclass pentru studenții Facultății de Artă HaMidrasha.

Irina Botea este una dintre cele mai cunoscute artiste contemporane din România, cunoscută pentru lucrările sale conceptuale exprimate în video, performance, fotografie și instalație. În cadrul expoziției acestui proiect va prezenta lucrarea „Before a National Antem” (video, 78 min., detalii http://www.irinabotea.com/pages/before_a_national_anthem.html).

Muzeul de Artă Contemporană din Herzliya este primul muzeu din Israel specializat în artă contemporană, recunoscut internațional pentru proiectele sale avangardinste și pentru integrarea internațională a artei israeliene. De asemenea, muzeul dezbate, prin expozițiile și proiectele pe care le prezintă, locul și rolul artei în societatea contemporană. În acest an, muzeul împlinește 50 de ani de la înființare. Mai multe detalii despre muzeu, inclusiv adresa, mijloacele de transport public și pogramul de vizitare: http://www.herzliyamuseum.co.il.

ICR mulțumește dr. Aya Lurie, director și curator șef al Muzeului de Artă din Herzliya și d-nei Mayaan Sheleff, curatorul expoziției.

Haaretz Irina Botea