Cu ocazia întoarcerii Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, Galeria Galateca împreună cu Institutul Cultural Român organizează în perioada 3-15 noiembrie expoziția  de bijuterii Ensemble of Broken Pieces. Colecţia de bijuterii concept turnate din alamă şi argint şi împodobite cu pietre preţioase şi semipreţioase se inspiră din povestea Reginei Maria şi are ca element central inima – lăsată că moştenire României de către Alteţa Sa. Bijuteriile au fost realizate de Vika Tonu și Alexandru Nimurad și fac parte din proiectul expozițional Untamed Skin, inițiat si realizat ​de Galateca și ​sustinut de ​Institutul Cultural Român, ce a fost triplu-premiat în luna februarie 2015 la London Fashion Week – International Fashion Showcase din Londra.

Deschiderea expoziţiei Ensemble of Broken Pieces a coincis cu  ceremonia  restrânsă de omagiere,în cadrul căreia inima Reginei Maria a fost transferată în Salonul de Aur de la Castelul Pelişor  şi la care au participat Principesa moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana şi nepoata reginei.

Galeria de artă contemporană și design GALATECA va găzdui în perioada 12-28 noiembrie proiectul (EROS)ION de Ioana Sisea, iar începând cu 1 decembrie va prezenta în spațiul Neogalateca o formă comercială a expoziției Untamed Skin – The Romanian Blouse, inițiat de curatoarea galeriei Roxana Gibescu și conceput de Alexandru Nimurad, Alexandra Abraham și Vika Tonu.

Proiectul face parte din seria mai amplă de expoziții ‘Inima Reginei’, dedicate Reginei și Casei Regale și organizate în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia: Ensemble of Broken Pieces, (EROS)ION și Untamed Skin realizate de patru artiști și designeri români: Vika Tonu, Alexandru Nimurad, Alexandra Abraham și Ioana Sisea. Cele patru vernisaje și expoziții vor avea loc în Sinaia, la Muzeul Castelului Pelișor, la Centrul Cultural Carmen Silva și Muzeul Orașului Sinaia ce urmează să fie inaugurat, și în București, la Galeria multidisciplinară Galateca, în cadrul Bibliotecii Central Universitare Carol I.

Parteneri pentru proiectul ‘Inima Reginei’:  Institutul Cultural Român, Castelul Pelișor, Primăria Orașului Sinaia, Centrul Cultural Carmen Silva, Muzeul Orsului Sinaia, Fundatia Universitara Carol I, Cazinoul Sinaia.

https://www.facebook.com/events/1075708285803450/

DSC_0457 missing POSTER-REGINA-MARIA---3-nov----50x70-cm