Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00
Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)
Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro
Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist
Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro
Partener media: Ziarul Metropolis // http://www.ziarulmetropolis.ro
„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.
Mircea Albulescu, Coca Bloos, Emil Boroghină, Constantin Codrescu, Constantin Cojocaru, Dan Condurache, Valer Dellakeza, Vladimir Găitan, Ilie Gheorghe, Mihai Gruia Sandu, Tatiana Iekel, Marcel Iureş, Dorina Lazăr, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Virgil Ogăşanu, Mitică Popescu, Dan Puric,  Alexandru Repan, Victor Rebengiuc, Ştefan Sileanu, Dorel Vişan, Florin Zamfirescu.
Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.
Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.
Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

tim