Proiectul „ArtBorescent”, care își propune să transmită un semnal împotriva defrișărilor ilegale prin valorificarea artistică a lemnului confiscat, ajunge în București. Vernisajul primei expoziții din seria ArtBorescent la București are loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 16:30, în Grădina Uranus București, în prezența sculptorilor Leontin Păun, Roberta Curcă, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky , Alexandru Petre, Hellene Neagu, Ștefan Curelaru și Mihai Ungureanu. Evenimentul are loc loc în cadrul Balkanik Festival, care se desfășoară în perioada 11 – 13 septembrie 2015.

Arborescent2015 (5)

ArtBorescent a început, în această vară, printr-o rezidență de creație organizată la Conacul Otetelișanu, unde nouă artiști au fost invitați să lucreze în materialul denumit juridic „corp de­lict“ – lemn provenit din con­fiscări în urma unor defrişări ilegale. Tema la care au reflectat artiștii, care se regăsește în sculpturile expuse în Grădina Uranus, este „Iubesc/urăsc orașul”. Potrivit inițiatoarei și coordonatoarei proiectului, Claudia Zidaru, „artiștii implicați în proiect au reușit să ofere reprezentări proaspete artei contemporane din România; totodată, prin semnalul pe care-l transmite împotriva defrișărilor, ArtBorescent aduce în prim-plan capacitatea artei de a interveni social.”

Proiectul ArtBorescent va continua, în perioada următoare, printr-o serie de expoziții în galerii și spații publice din București.

Proiectul este finanțat prin programul tematic „Arte Vizuale” al Admininistrației Fondului Cultural Național

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/909022089170734/

Organizatori : Fundația Domeniul Otetelișanu, ARTOTECA

Parteneri: Asociația Culturală Metropolis, Hotnews.ro, Etransmedia.ro,  Modernism.ro, Revista Arta, DanaaArt Gallery, Arts United.

Detalii : www.artoteca.ro și www.conacul.ro