11 august – 12 septembrie 2015Curator: Silviu Pădurariu, Unrest/Bucharest.O expoziție organizată de Aiurart și H’art Gallery.

Vernisaj: marți 11 august, ora 19.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1472526569708819/

Nicolae Comănescu este unul dintre principalii generatori ai acelui nor de acțiune din care s-au născut proiecte ca grupul imaginar cu nume de iarbă tămăduitoare – despre care auzeai că aruncau cu banane în pereți sau organizau expoziții maraton, o publicație implant „tura-bar” – un fel de ataș inserat în alte publicații, și multe performance-uri, dialoguri, intervenții și happening-uri prin care, în fond, arta de după ’90 și-a recăpătat socialul, activismul, criticismul, ironia și surpriza. Dintr-un anumit unghi, frământările acelui început au fost aduse și traduse în pictura sa deloc confortabilă – mesajul social politic a devenit text pictat, parte din compoziție, tematica a coborât în cotloanele cartierelor postcomuniste bucureștene, tehnica și-a însușit praful și scrumul străzii în locul uleiului, iar energia performace-ului a devenit violența cromatică ori gestica spontană a drippingului. Pictura lui Comănescu pare a fi mai mult un pretext prin care devenim părtași la un fond emoțional și reactiv latent existent în fiecare dintre cei rămași aici, între o realitate începută în comunism și o neo-realitate continuată după ’89. Lucrurile sunt la vedere, redundanța subiect – obiect e o formă de realism, nu există nuanțe și sensibilități gratuite, ci o unică formulă în care regăsim comasate și organizate emoții, cuvinte, resturi de oraș și tușe nevrotice.

Silviu Pădurariu, Unrest/Bucharest.

Parteneri: H’art Gallery, Editura Vellant, Asdesign95, Radio România Cultural, Zeppelin, Sapte Seri, Revista Arta, Senso TV Arte, Modernism, ArtClue, Vernisaje, Artindex, Agentiadecarte.ro, AR_chitecture TV, Unrest/Bucharest, Parteneriat pentru arte.

Hate Me ‘Cuz I Like It!” Nicolae Comănescu @ Cărturești Carusel