Vernisajul expoziției personale de pictură a clujeanului Claudiu Presecan va avea loc la Galeria Artfooly, miercuri, 17 iunie, ora 19.00,

Pictorul Claudiu Presecan s-a născut în 1969 la Cluj, unde locuiește și lucrează în prezent. În orașul natal a absolvit Academia de Arte Vizuale “Ioan Andreescu “, a obținut diploma de Master și titlul de doctor în arte vizuale. Claudiu are o un palmares expozițional impresionant, precum și numeroase distincții și premii naționale și internaționale.
Claudiu Presecan este un om îndrăgostit de natură, muscar pasionat si susţinător al protejării mediului. Mai presus de toate, este un pictor cu predilecție spre abstract care lucrează adesea în plein air și care transpune natura în pânzele sale într-o manieră proprie, seducătoare prin culoare și pensulație. Dintre toate elementele, apa îl inspiră cel mai mult, materializându-se în lucrări spectaculoase. Claudiu așterne cu pensula pe apă urme, nuanțe și efecte vizuale surprinzătoare, devenite de acum amprenta proprie a artistului clujean.
“Watermark”, expoziția de vară de la Galeria Artfooly, aduce în atenția publicului preponderent lucrări expuse în premieră și o selecție restrânsă de lucrări mai vechi.
“”Watermark” este o trăsătură caligrafică ce reprezintă imagistic o poveste inspirată de un râu. Este un râu universal, care ne aparţine, o forţă şi o bucurie a vieţii care transcend prezentul şi spaţiul şi mărturiseşte o libertate de spirit. Prin curgerea râului se şterge orice urmă între figurativ şi abstract, între lumină şi culoare.” C. Presecan

“Water” (eng.) = apă
“Mark” (eng.) = urmă, semn.
“Watermark” (eng.) = o imagine reprezentativă imprimată pe hârtie care apare sub forma unui joc de umbre atunci când este privită în lumină, joc generat de variații ale densității hârtiei.

ARTFOOLY_WTM_invitatie_#2