Expozitia lunii iunie din proiectul No. 88

Alone / The Art of Solitude, a patra tema din cadrul proiectului No. 88, va prezenta in luna iunie artistii:

Aitch ( pictura), Laura Baiu ( grafica), Andreea Floreanu ( pictura), Ana Kun ( pictura), Anca Silvia Macinic ( sticla), Mihaela Obada ( ceramica), Ioannis Stomatogiannis ( fotpgrafie), Tajo (sculptura), Constantin Tofan ( pictura)

invitatie-alone-88

the flesh covers the bone

and they put a mind

in there and

sometimes a soul,

and the women break

vases against the walls

and the men drink too

much

and nobody finds the

one

(…)

the city dumps fill

the junkyards fill

the madhouses fill

the hospitals fill

the graveyards fill

nothing else fills.  / Charles Bukowski, “Alone with Everybody”

 

“Here, in my solitude, I have the feeling that I contain too much humanity.” – Ingmar Bergman, “Images: My Life in Film”

 

Se poate spune că solitudinea este condiția umană. Apărem sub forma unei entități organice, o unitate, și tot așa dispărem. Pe parcursul vieții, realizăm că suntem prizonierii propriei subiectivități, că ne putem cunoaște întru totul doar pe noi înșine. Ca într-un cerc vicios, această cunoaștere se adâncește întocmai din timpul petrecut în solitudine, ce duce la un sentiment și mai profund al acestei condiții universale și singulare în același timp. Solitudine, cunoaștere, mai multă solitudine.

Se poate spune că arta, fie ea literatură, arte plastice, multimedia ș.a.m.d. constituie un ‘medicament’ pentru acest țipăt intern. Iar, odată cu modernitatea, acest țipăt a devenit din ce în ce mai asurzitor. Cine nu s-a regăsit în “De veghe în lanul de secară” al lui Salinger? Sau în “Țipătul” lui Munch, în “Fata la fereastră” al unui tânăr Dali? Paradoxal, artiștii creează în solitudine, le priește, pentru a produce artă ce exprimă suferința solitudinii.

De aceea, solitudinea are două capete. Unul plin de seninătate, pace, magie, cu un statut mitic pentru gândire și creație. Iar celălalt, explodând de durerea melancoliei, încercând să scape de ea, înconjurat de lume, exercitându-și simțul de animal politic, însă la un moment dat conștientizând limitele inevitabile dintre “mine” și “ceilalți”. Iar fiecare dintre noi poartă aceste capete, învățând doar pe care să îl aleagă, când și cât.

Personajul principal din filmul “Naked” al lui Mike Leigh îl întreabă la un moment dat pe un altul, “știi că atunci când simți că ești înăuntru, ești de fapt tot în afară, nu? Și poți spune că atunci când ești în afară, ești înauntru? Pentru că ești întotdeauna înăuntrul minții tale.”

Altfel spus…. singuri, împreună.

No. 88 este un proiect initiat de Art Yourself  pentru anul 2015 care va prezenta  88 de artisti contemporani ce vor derula, pe tot parcursul acestui an,  o proiectie personala, riguroasa, senzoriala, reflexiva si sublima, asupra  viziunii lor artistice. Intregul proiect este structurat in 8 expozitii pe 8 teme diferite, care vor deschide portile publicului in fiecare  luna cu cate 11 artisti diferiti. Intregul concept al proiectului graviteaza in jurul cifrei opt:

88  artisti contemporani

8 expozitii

8 ale fiecarei luni

440 lucrari de arta contemporana

Anul 2015 este 2+1+5 = 8

Proiectul No. 88 va reuni viziuni, abordari, exprimari si sensuri diferite despre viata, arta si gandire creativa ale artistilor contemporani consacrati si tineri.

Asadar, va invitam in fiecare 8 ale lunii sa vibrati impreuna cu noi intr-o corelare intre arta si numerologie, intre mistic si estetic.

_DSC1023 copy mic 1) 60.45 cm 9bd7392fa82ac49d8359fe272c985011 BOOK TIME, 11xQ17cm, book+porcelain DSC_0642 Kun peisaj din Bata 60x60cm spray marker canvas 2014 Lucrare 5 PINK MOON PORTRET---tehnica-mista-pe-hartie,-25x17-cm

……………………………..

The Things – proiect urban de Catalin Oancea

IUNIE, 2015 / MONOCLU

in exclusivitate pentru Art Yourself Gallery

In paralel cu proiectul No. 88, galeria lanseaza si un concept artistic urban creat si realizat de sculptorul Catalin Oancea in exclusivitate pentru Art Yourself.

“The Things” sunt o lume imaginara de forme colorate ce contrasteaza cu griul si monotonia orasului, ce aduc un nou tip de viata, de locuire, ce paraziteaza si revitalizeaza imaginea sterila a ominiprezentului oras. Formele deriva din microcosmosul biologic avand ca punct de plecare structuri microcelulare redimensionate.

Ele sunt o poarta ce te transpune in alta lume, una a culorilor si a formelor neregulate, a jocului.

Work in progress, lucrarile nu vor fi expuse toate deodata, ci vor naste una din cealalta, vor popula treptat spatiul, la inceput stinghere, singulare, ca mai apoi sa domine, sa cucereasca.

In luna IUNIE va prezentam MONOCLU / 220 X 110 X 70 cm / tehnica mixta

Pe tot parcursul anului, lunar, spatiul exterior al galeriei va prinde culoare si o noua forma de exprimare urbana, prin amplasarea a cate un element sculptural contemporan.

Va invitam sa fiti martorii unei creatii care va creste in timp si va transforma spatiul urban intr-un loc de contemplare artistica.

the-thing-iunie

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / [email protected]