Spectacolul „Vestul singuratic” de Martin McDonagh (traducerea: Bogdan Budeş), în regia lui Cristi Juncu şi scenografia semnată de Carmencita Brojboiu se joacă la Teatrul Nottara, sala George Constantin din București. Montarea are o distribuţie de excepţie, reunind trei actori de forță, pe cât de diferiți, pe atât de complementari: Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu și Florin Piersic Jr., alături de un personaj feminin, interpretat la dublu rol de Ioana Calotă şi Corina Dragomir.

Cu aerul său de gentleman rebel, Martin McDonagh este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi contemporani irlandezi şi, de asemenea, un foarte apreciat scenarist şi regizor de film. La o scurtă trecere în revistă a activităţii sale, cititorul este impresionat de portofoliul de premii şi nominalizări.

Vestul singuratic, text scris în 1997 (şi nominalizat, doi ani mai târziu la Premiul Tony pentru cea mai bună piesă), face parte din Trilogia Leenane a lui McDonagh, alături de mult apreciata Regina frumuseţii din Leenane şi de Craniul din Connemara (cu care a fost nominalizat, tot în 1997, la Premiul Laurence Olivier pentru Cea mai bună comedie).

Regizorul Cristi Juncu se referă la „Vestul singuratic” ca fiind unul dintre „marile texte ale dramaturgiei contemporane”. Continuă, afirmând: „În copilărie nu ştim ce e bine şi ce e rău. Suntem amorali. Suntem inocenţi. Din cauza asta copiii care au făcut ceva rău nu ajung la închisoare – considerăm că nu sunt încă responsabili pentru faptele lor. Nu sunt încă civilizaţi. Sunt încă prădători. Sunt în perioada jurasică a evoluţiei. Dar îi iubim. Mai mult, copiii sunt, în ordinea mântuirii, modele! Doar fiind ca ei vom intra în Împărăţia Cerurilor! „Vestul singuratic” ne spune o poveste cu nişte oameni care au rămas, la patruzeci de ani, precum copiii.”

Vă invităm, aşadar, în lumea plină de violenţă, de umor negru, dar şi de neaşteptată compasiune, a fraţilor Connor, a părintelui Welsh şi a frumoasei Girleen Kelleher.

Durată: 3h (cu pauză)
Audiență: N16 – Nerecomandat sub 16 ani

B-dul Magheru nr. 20, 010334 Bucureşti

tel.: 021.318.89.00 / 021.318.89.01; fax: 021.312.44.80

e-mail: [email protected]

Casa de bilete: 021 317 41 01

Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu si Florin Piersic Jr in Vestul singuratic

Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu si Florin Piersic Jr in Vestul singuratic

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Bucureşti FM, RFI România, AGERPRES, Academia Caţavencu, România Liberă, Observator Cultural, 7 Seri

Parteneri media online: Sensotv.ro, Yorick.ro, PORT.ro, ZiarulMetropolis.ro, TheEpochTimes.ro, Nonguvernamental.org, BIGCITYLIFE.ro, Comunicate de afaceri