Victoria Art Center vă invită la vernisajul expoziției Discriminări urbane curatoriată de Gabriela Mateescu, marți, 31 februarie, ora 19.00.

Artiste: Roberta Curcă, Larisa David, Alexandra Dimache, Alexandra Ivanciu, Adriana Falub – doamna dia, Laura Andreea Mihăilă, Kiki Mihuță, Diana Miron, Marina Oprea, IIOANA, FAYS

Dimensiunea de gen a orașului-iată o temă ignorată până acum de cercetarea de profil din România. Este pentru femei orașul la nivel macro – de politici urbane, la nivel messo– de planificare locală sau la nivel micro – de practici cotidiene un spațiu sigur și prietenos? Este orașul planificat și construit (și) după calapodul nevoilor femeilor în diversitatea lor de vârste, etnii, clase sociale, educație, stare de sănătate? Se regăsesc așa cum merită femeile în memoria colectivă a acestui oraș? Este importantă o analiză asupra dinamicii orașului și din această perspectivă gen-izată? Este în acest context capitala României un oraș european, atent la problemele de incluziune, diversitate, egalitate?

În căutare de răspunsuri, Societatea de Analize Feministe AnA (www.anasaf.ro), în parteneriat cu Asociația Front (www.feminism-romania.ro), au conceput proiectul “Discriminări urbane. Program de cetăţenie activă sensibil la gen”[1], proiect interdisciplinar din care face parte și expoziția de față în care artistele își propun să chestioneze diferite aspecte legate de dimensiunea de gen a spațiul urban.

[1] Program finanțat din granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Conținutul  materialului nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Parteneri media: ArtClue, modernism.ro, Radio France Internationale Romania, Metropotam, Artindex, Clubul Presei Transatlantice

Victoria-Art-Center,-Bucuresti 

Vernisaj: Marți, 31 martie, ora 19.00

1 – 25 aprilie 2015

Program : Marți – Vineri 15.00 – 19.00

Sâmbăta: 11.00 – 15.00