Cea de-a şaptea conferinţă din seria fotografilor care s-au ocupat de Bucureşti susţinută de Emanuel Bădescu la Palatul Suţu îl are ca protagonist pe Moritz Benedict Baer.

Ilustratorul Moritz Benedict Baer, stabilit la București în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a realizat mai multe lucrări importante ca surse istorice referitoare la societatea românească a epocii. Printre acestea se numără și un album referitor la uniformele armatei române.

Moritz Benedict Baer a fost un fotograf de mare talent de la care au rămas vederi de o calitate deosebită din Bucureștii acelor vremuri. Fotografiile sale nu s-au bucurat însă de o apreciere deosebită în timpul vieții lui, astfel încât era permanent amenințat de faliment. De aceea, pe lângă fotografie, se ocupa și cu vânzarea de produse de papetărie și de materiale pentru litografii.

Emanuel Bădescu este bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Licenţiat în istorie, a colaborat cu peste 1000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descoperă, la Ziarul de Duminică şi la multe alte publicaţii. A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucureşti, Imnurile naţionale la români, Bucureştii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc şi alte poveşti din Bucureşti. Este coautor al volumelor Scurtă istorie a Regalităţii în România, Nicolae Ionescu. Bucureştii de altădată, De la Vatican la Ierusalim, Bucureştii în vremea lui Carol I (lucrare premiată de Uniunea Scriitorilor), Conspiraţia Securităţii, Carol Popp de Szathmári, fotograful Bucureştilor, ultima apariţie editorială fiind De toate din vechiul Bucureşti.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.

Următoarea conferinţă de joi:

12 martie 2015 – „Evoluţia Cartierului Vatra Luminoasă” cu Andrei Razvan Voinea

19 martie 2015 – „Petre Antonescu şi arhitectura bucureşteană” cu Sidonia Teodorescu

26 martie 2015 – „Locuirea la margine de Bucureşti – între problema socială şi problema spaţială” cu Robert Stoiculescu

10498102_682010501908649_5681996313131586963_o