RITUALRITUAL @ Go Art Projects

Joi, 5 MARTIE 2015, ora 19.00

Artist: Otto Constantin

Curator: Mihai-Alexandru Pleşu
5 – 15 Martie 2015

Uranus 98

goartprojects.com

GO Art Projects vă invită joi, 5 martie 2015, ora 19.00 la vernisajul expoziției personale “Ritual” a artistului Otto Constantin. Curator Mihai-Alexandru Pleşu.

1 9 5 3“L-am întâlnit pe Otto la un vernisaj.. pură întâmplare. S-a apropiat timid şi m-a întrebat dacă poate trimite un portofoliu pe adresa galeriei mele. Nimic din prezenţa tânarului aflat în faţa mea nu trăda forţa şi determinarea cu care pictează, pofta cu care caută subiecte şi relaxarea cu care îşi expune lucrarile.

Deşi constănţean, pictează obiceiurile de iarnă maramureşene, tradiţiile moldoveneşti şi ritualuri păgâne păstrate încă în câteva insule de tradiţie rurală. Otto Constantin pictează ca să nu uite.. tuşele puternice ale desenelor lăsate în forţă pe hârtie te atrag într-o lume misterioasă care poate ascunde orice. Fiecare desen este un ritual în sine.

Otto C pictează violent, reuşind să traspună în contururi personale forţa emoţională a transformării cotidianului în supranatural. Asumându-şi grafic rolul de şaman, Otto Constantin se expune în picturile sale nu doar ca artist ci ca apartenent al unui arhetip pe care insistă sa-l propună nealterat unui public atent. Prin travaliul sau, artistul Otto C reuşeşte să transmute în picturile sale nu doar transe ritualice ci însăşi destinul suprauman pe care îl demonstrează ca fiind posibil in ciuda modestiei tânărului Otto C.

… adică e frumos.”

un text de Mihai-Alexandru Pleşu

Otto Constantin îşi parcurge adolescenţa la malul mării sub acoperişul Colegiului de Artă Regina Maria. Odata intrat la UNARTE, secţia de pictură sub bagheta profesorului George Moscal, expune abundent în cadrul unor evenimente importante bucureştene şi este prezent în peste 10 expoziţii de grup. In 2012 expune în Bulgaria în cadrul festivalului internaţional de artă Via Pontica, la Muzeul de Istorie al Capitalei şi la târgul de carte Gaudeamus.

 

GO Art Projects este un spațiu independent de artă contemporană care funcționează în stil nomad. Locația actuală este în Strada Uranus, Nr 98, București.