GALERIILE BMR vă invită la vernisajul expoziției  ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!

– ultima expunere cu tematică florală a pictorului Bogdan Mihai Radu –

Artistul Bogdan Mihai Radu vă invită miercuri, 4 martie 2014, ora 19, la Galeriile BMR, din Strada Semicercului Nr. 10, București la vernisajul expoziției „ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!”

 Evenimentul va reprezenta ultima expunere florală și anunță trecerea într-o nouă etapă artistică a pictorului Bogdan Mihai Radu, care a fost în dese ocazii comparat cu maestrul florilor, Ștefan Luchian.

”Marca BMR este asociată în primul rând cu florile, dar  simt că trebuie să mă detașez de ele din punct de vedere artistic și să mă concentrez pe teme și abordări noi, în concordanță cu ceea ce simt și sunt în acest moment al vieții mele: un pictor orientat spre piețele mai dinamice si mai efervescente ale Occidentului, mai abstracte și non-figurative. Nu spun, nicidecum, că nu voi mai picta flori niciodată, dar o voi face în mod exclusiv și privat, o dată pe an, la începutul primăverii”, anunță artistul.

Prin tematica abordată, expoziția este în primul rând un omagiu adus femeii la început de primăvară, dar și un prilej pentru ca pictorul să facă cunoștință publicului cu primele patru lucrări ale lui Matei Stoian (13 ani), unul dintre elevii care s-au remarcat constant la „Prima lecție de pictură cu Bogdan Mihai Radu”.

Spațiul generos al galeriei este un cadru perfect de reîntâlnire al prietenilor și iubitorilor de artă, iar gazda evenimentului, împreună cu actrița, Rodica Popescu-Bitănescu, care va avea cuvântul de deschidere, vor pregăti o serie de surprize frumoase pentru toate doamnele și domnișoarele.

Expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul lui martie 2015.

bogdan mihai radu - flori _001

Actrița Rodica Popescu-Bitănescu și artistul Bogdan Mihai Radu, foto arhiva personală BMR

Pentru orice detalii vă rugăm să ne contactați folosind mijloacele de mai jos:

Referințe critice despre Bogdan Mihai Radu (ca și multe alte informații) pot fi găsite în secțiunea dedicată a site-ului de artist.

De asemenea, aspecte curente ale activității sale pot fi urmărite pe pagina sa de facebook.

Galeriile BMR sunt un spațiu expozițional polivalent care, pe lângă expunerea temporară a colecțiilor individuale sau de grup, vor păstra energia locului la cote ridicate prin organizarea constantă de cursuri diverse (vezi, de exemplu, „Prima lecție de pictură”), prin deschiderea atât către evenimentele comercial-corporatiste, cât și private etc.

bogdan mihai radu - flori _002 bogdan mihai radu - flori _003 bogdan mihai radu - flori _004 bogdan mihai radu - flori _005 bogdan mihai radu - flori _006 bogdan mihai radu - flori _007 bogdan mihai radu - flori _008 bogdan mihai radu - flori _009 bogdan mihai radu - flori _010 bogdan mihai radu - flori _011 bogdan mihai radu - flori _012 bogdan mihai radu - flori _013