Bursa Gabriela Tudor in management cultural 2015Fundația Gabriela Tudor anunță lansarea unei noi burse în management cultural. Bursele “Gabriela Tudor” lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost impresar, manager cultural, consultant artistic, producător, expert & coach specializat în dezvoltare organizaționala și director al Programului Cultural Elvețian în România. Prin toate proiectele la care a contribuit sau pe care le-a inițiat, a avut a avut un rol esențial in dezvoltarea scenei artistice românești după 1990.Mai multe informatii despre activitatea Gabrielei Tudor pot fi găsite pe site-ul memorial www.gabrielatudor.ro.

Bursa Gabriela Tudor 2015 în valoare de 2.000 €, va fi oferită unui tânăr manager/producător cultural la început de drum. Suma oferită va putea fi folosită ca o micro-finanțare pentru implementarea unui proiect cultural, pentru înființarea unui PFA/firme private/ONG cultural, plata taxelor de specializare la un master in management cultural/stagiu de formare profesionala sau ca o bursă de mobilitate. Pentru cei interesati sa foloseasca bursa in vederea demarării unui proiect cultural, bursa va include și consultanţă gratuită în vederea implementării proiectului cultural oferită de United Experts/Fundația Gabriela Tudor. Bursierul ce va fi selecționat va avea obligaţia ca la finalul bursei să-și continue  activitatea cel puţin un an în sectorul cultural din România . Bursa Gabriela Tudor 2015 este oferită de Fundația Gabriela Tudor cu sprijinul financiar al Fundației Centrul Cultural European.

Cei interesati de aceasta oportunitate de dezvoltare profesionala sunt invitaţi să completeze şi să trimită electronic la adresa de email [email protected], dosarul de candidatură în limba romana care trebuie să conţină: formularul de participare, scrisoare de intenţie in care sa fie mentionata modul in care va fi folosita bursa (maxim 1 pagina A 4), scrisoare de recomandare şi un curriculum vitae (maxim 2 pagini A4). Orice alte materiale de prezentare a proiectelor realizate şi/sau a organizaţiei în cadrul căreia activează sunt binevenite însă nu sunt obligatorii. In 2015 se va acorda o singură bursă în management cultural, pe baza selecţiei de dosare, ce va fi realizată de către o comisie formata din Irina Cios, Aurora Kiraly şi Cosmin Manolescu. Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 30 APRILIE 2015, rezultatele selecției vor fi anunțate la finalul lunii mai 2015.

Pentru informaţii suplimentare si obținerea formularul de candidatură, cei interesați sunt invitați, să trimită un mesaj electronic la adresa [email protected], persoană de contact Cosmin Manolescu.

Bursa Gabriela Tudor este singura bursă în management cultural din România. A fost lansată de Cosmin Manolescu, la puțin timp după dispariția Gabrielei Tudor. In perioada 2009 – 2012, bursa Gabriela Tudor a fost realizată in parteneriat cu Fundația Rațiu din Marea Britanie, body>data>space, CEC ArtsLink cu sprijinul financiar oferit de Fundația Trust for Mutual Understanding și a constat într-un stagiu de dezvoltare profesională de 4-6 săptămâni la Londra, București si Los Angeles de care au beneficiat Corina Bucea (manager www.fabricadepensule.ro), Raluca Pop (manager www.m3culture.ro), Mihaela Ion, Irina Cios (curatoare, rezidenta in Los Angeles) și Ben Pryor (curator si manager american, rezidență în Romania). Bursa în 2013 a fost acordată lui Jean-Lorin Sterian pentru organizarea festivalului HomeFest și Ioanei Calen pentru proiectul Modulab, bursa fiind oferită în parteneriat cu Maria Rus Bojan & Fundația Project Stiching din Amsterdam. In 2014 bursa a fost acordată lui Miki Braniște (director festival Temps d’Images) și coregrafei Catherine Gallaso din New York care au beneficiat de o rezidență la New York, respectiv la Bucureșt și Cluj-Napoca. Cele doua burse in 2014 au oferite de programul Suitcase Fund / New York Live Arts cu sprijinul financiar al Fundației Trust for Mutual Understanding în parteneriat cu New York University / Tisch School for the Arts.