Afis-Make-Love-Not-WarFaceţi Dragoste Nu Artă

CAMERA DE AUTOR Dan Raul Pintea

Galeria Galateca

În perioada 14 februarie – 14 martie Galeria Galateca gă​zduieste proiectul “Faceţi Dragoste Nu Artă.” al artistului Dan Raul Pintea. Deschisă de ziua îndrăgostiţilor şi de Dragobete, expoziţia de artă doreşte să accentueze rolul decisiv al Dragostei în tot ceea ce facem.

 În scopul asigurării educaţiei pentru sănătate şi alimentaţie s​​ănătoasă a populaţiei, în expoziţia publică din data de 14 februarie 2015, Dan Raul Pintea cere modificarea modificării  articolului 138, alin. 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Astfel, mesajele de avertizare care vor fi difuzate sunt:

“Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic artă.’’

”Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi dragoste cel puţin 30 de minute în fiecare zi.”

Noua decizie de modificare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că mesajele de avertizare să se difuzeze alternativ pe parcursul unei zile, la sfârşitul fiecărui clip publicitar.

Dan Raul  Pintea (b.1981) este un artist român reformat independent, ce trăieşte şi lucrează la Sibiu.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, departamentul de Grafică al Universităţii de Arte şi Design, Cluj Napoca, unde şi-a susţinut şi masteratul în 2006. Dan Raul Pintea a participat la numeroase expoziţii în ţară şi internaţionale precum XIII Vila Nova de Cerveira Internaţional Biennial of Art; Trypthycon (DE), Visual Kontakt (GER), Program Gallery (POL), Studiobruck (RO), Steambox (IRL), Atelier 030202 (Ro). În 2010-2013 a fost reprezentat de Anca Potersau Gallery, alături de care a participat la Preview Art Fair din Berlin, în 2011.