Artiști din România la Bienala Internațională de la Casablanca

programme-officiel
Artiștii fotografi Irina Dumitrașcu, Feleki István, Andor Kömives, Lucian Muntean și Vlad Petri vor reprezenta România la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Casablanca, desfășurată în perioada 3-12 octombrie 2014. Artiștii din România au fost selectați de un juriu din care face parte și Mostapha Romli, președintele Bienalei. O parte dintre lucrările expuse vor fi donate colecției Centrului de Arta Contemporană Essaouira din Maroc.

Aflată la cea de-a II-a ediție, Bienala de la Casablanca își propune să stimuleze dialogul dintre artiștii din Maroc și artiști din alte țări, fiind unul dintre cele mai importante evenimente culturale de pe continentul african.

Expozițiile au loc la Ecole Supérieure des Beaux-Arts de Casablanca, La Fabrique culturelle (Les Anciens Abattoirs), Sofitel Casablanca Tour Blanche, Ex-Cathédrale du Sacré-Coeur și Espace d’art Actua. La ediția anterioară a Bienalei, în 2012, au expus 262 de artiști din 40 de țări, iar numarul de vizitatori a fost de 23.000.

Participarea artistului Lucian Muntean la Bienala de la Casablanca este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Partener: NIKON 

Partener media: Modernism.ro

foto Lucian Muntean

foto lucian muntean - expo bienala casablanca maroc 01