BBDBrilliant by Design – expoziție de design ceh contemporan de sticlă și porțelan

Centrul Ceh București și Galeria Galateca aduc la București expoziția de design ceh contemporan de sticlă și porțelan Brilliant By Design. Expoziția va avea loc între 10 și 30 septembrie, la Galeria Galateca (str. C.A.Rosetii, nr. 2-4, București) și va fi deschisă miercuri, pe 10 septembrie, la ora 18:00.

Expoziția prezintă lucrări ale designerilor cehi realizate de producătorii cehi, subliniind continuitatea producției de sticlă și porțelan, prin selectarea unor exemple elocvente din ultimii 100 de ani. Piesele de design contemporan sunt puse în paralel cu predecesoarele lor, marcând astfel diferențele și evoluția designului pe durata ultimului secol.

Cehia are o lungă tradiție în domeniul sticlei și a porțelanului, dar a devenit cunoscută pentru acestea în secolul 18, atunci când produsele atelierelor și fabricilor cehe au început să se vândă în toată lumea. Renumită pentru marea varietate de modele și pentru calitatea manufacturii, industria a atras în acea perioadă artiști, designeri și clienți influenți, iar astăzi, designerii sunt o parte integrantă a întregului proces de fabricație.

Despre acest proces de fabricație, despre designul contemporan, dar și tradiția cehă în domeniul sticlei și a porțelanului, vin să vorbească curatorul expoziției Petr Nový și Martin Zampach, unul din designerii expuși, a doua zi după vernisaj, joi, 11 septembrie, la ora 18:00, la Galeria Galateca.

„Această expoziție a fost prezentată în Praga, Budapesta, Stockholm, Gent, Moscova și Frankfurtși mă bucur că putem să o aducem și la București”, spune directorul Centrului Ceh, René Kubášek.

Eveniment facebook aici: https://www.facebook.com/events/671333352952909/

Partenerii expozitiei: Ambasada Republicii Cehe, Muzeum din Jablonec, CEZ Romania si Staropramen