Noul vecin al unei familii de patru persoane se plinge de micimea garsonierei sale pina se trezeste cu un nou locatar. La inceput scurtmetrajul a fost conceput ca o poanta suprarealista intr-un personaj, vecinul. Apoi am adaugat familia si am incercat sa filmez totul in maniera Noului cinema roamnesc prezentind dogmatic o felie de viata distorsionata suprarealist la final.

Florin Cupcea este un regizor-scenarist amator despre care se poate spune ca ambitiile artistice inca ii surclaseaza realizarile, dar de curind lucreaza de zor si cu entuziasm la un scenariu care spera sa se transforme in primul sau lung metraj produs profesionist.

Pasiunea, determinarea si perseverenta le gaseste si mentine si din intimplari autobiografice recente sau mai vechi. In copilarie a petrecut foarte mult timp in cabina de proiectie a cinematografului socialist dintr-un sat pierdut prin Maramures cu batrinul proiectionist cu palarie de paie si pantaloni cu bretele, care il lasa sa porneasca proiectorul sau sa taie si lipeasca pelicula deteriorata, episod nu foarte diferit de cel din Cinema Paradiso. In clasa a zecea a vazut primul film diferit de tot ce vazuse pana atunci, Wild at Heart al lui David Lynch, pe care apoi l-a recomandat cu entuziasm colegilor de camera de la internatul liceului. In seara aceleiasi zile a trebuit sa le restituie banii de bilete pentru ca li s-a parut o porcarie din care nu au inteles nimic. Dupa vreo zece ani a avut mai mult succes cu cronica la Hable con ella al lui Almodovar, vazut la Chisinau dublat in rusa, si care a fost publicata de Alex. Leo Serban in Observatorul Cultural, lucru pentru care, de aceasta data, a primit bani. Istoria insa se repeta. Recomandind printr-o postare recenta pe facebook filmul La Grande Bellezza, i s-au cerut iar banii inapoi pe citeva bilete.
Filmul scurt 11m2 a fost facut de amatori, iar acum, dupa doi ani, Florin e convins ca l-ar face mai bine cu un buget decent. Toate vizionarile acestui film ar trebui sa fie gratuite, asa ca nu vom lua in serios nicio solicitare de returnare a vreunor sume de bani.

“11m²” Regia si scenariul Florin Cupcea, productia Claudiu Cupcea, distributia: Veres Szabolcz, Irina Ursu, Marius Timandi, Bogdan Onetiu, Andreea Balmos, imaginea: Sergiu Bozintan, Szilard Szoke, montaj audio – video: Adi Tudoran, Florin Cupcea, coloana sonora: Razvan Turda, butaforia: Fun Art.

Pe Florin Cupcea l-am cunoscut in 1996 cand era student la Facultatea de Matematica, UBB Cluj-Napoca. Dupa un lung periplu in Republica Moldova, apoi in Satatele Unite ale Americii, Marea Britanie si Australia, inchide bucla la Cluj, unde lucreaza si ceaza momentan. ( Lucian Muntean)