Adrian Sandu, WL copy Andreea Floreanu, Another universe SONY DSC Felix Aftene, vivid light 100x100cm2013ap Radu Rodideal, The Circle of FireVivid light, expozitia lunii iulie din cadrul proiectului 11172014 si Jocul cu cerneala / Andreea Floreanu, Madalina Andronic, Florin Pantilimon, Virginia Toma

Aitch  ·  Felix Aftene  ·  Gabriel Caloian  ·  Codruţa Cernea

Mihail Cosuleţu  ·  Cristian Crisbăşan  ·  Suzana Dan

Amalia Dulhan  ·  Andreea Floreanu  ·  Cornel Lazia

Ileana & Cătălin Oancea  ·  Dragoş Pătraşcu  ·  Tudor Pătraşcu

Radu Rodideal  ·  Adrian Sandu  ·  Bogdan Teodorescu  ·  Ioana Ursa

 „Doar cei care iubesc culoarea sunt conștienți de frumusețea și prezența sa imanentă. Ea e utilă tuturor, dar își dezvăluie misterul profund doar adepților săi.” [Johannes Itten]

Expoziția Vivid Light, a șaptea din cadrul proiectului 11172014, prezintă o serie de lucrări ce explorează relația subtilă dintre lumină și culoare.

Contactul cu expresivitatea culorilor, efectul senzorial pe care acestea îl produc, realitatea lor subiectivă, pot oferi șansa de a ne reevalua relația cu ceea ce ne înconjoară, de a ne infuza perspectiva asupra familiarului cu un val de prospețime și vitalitate… am putea începe să vedem că tot ceea ce există este frumos… perfect de imperfect.

Art Yourself a iniţiat incepand cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

jocul cu cerneala 5 jocul cu cerneala 6 jocul cu cerneala 7 jocul cu cerneala 11La etajul I al galeriei, expozitia Jocul cu cerneala aduce in prim plan patru artisti care au lucrat impreuna fiecare lucrare expusa. Andreea Floreanu, Madalina Andronic, Florin Pantilimon si Virginia Toma au incercat un joc intre culoare si cerneala, intre poveste si expresivitate, punand in valoare esenta a tot ceea ce poate crea cerneala.

In cadrul vernisajul, editura Baroque Books & Arts va lansa volumul Cerneala de Fernando Trias de Bes, un roman luminos şi cuceritor, construit de autor cu dificila simplitate a unei idei fantastice.

„O carte care promite imposibilul, dăruind, în joacă, lucrul cel mai important: plăcerea inimitabilă a literaturii.“ Nuria Barrios

Deschis în toamna anului 2011, Art Yourself Gallery este un spațiu destinat promovării artei contemporane. Printr-un program expozițional complex și printr-o serie de evenimente care se vor interpune vernisajelor, Art Yourself Gallery urmărește să creeze o platformă accesibilă de comunicare între artiștii contemporani și public, pentru ca “arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe ceilalți să vadă. „ (Edgar Degas)

Art Yourself Gallery este amplasată în centrul Bucureștiului – Strada Nicolae Ionescu nr. 11, în proximitatea Parcului Kiseleff / [email protected].