Expozitie-foto_Universitatea-din-Bucuresti_3 Expozitie-foto_Universitatea-din-Bucuresti_2 Expozitie-foto_Universitatea-din-Bucuresti_1În perioada 1-31 iulie, Universitatea din București organizează, în Pasajul Universității, o expoziție de fotografie dedicată aniversării a 150 de ani de existență.

Expoziția marchează un secol și jumătate de la înființarea Universităţii din Bucureşti, prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864, de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Aceasta prezintă fotografii istorice și fotografii recente ale celor 19 facultăți ale Universității. Fotografiile recente sunt realizate de doi studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

,,De 150 de ani Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învățământ, cercetare şi cultură a României și la nivel internațional. Baza tuturor reușitelor profesorilor, alumnilor şi studenţilor noștri este cadrul instituțional de care beneficiem – aceste clădiri care transmit, din generație în generație, povestea fiecărui domeniu predat și a numelor mari formate aici. Tocmai acest lucru dorim să evidențiem prin expoziția de fotografie din pasajul Universității: indiferent de perioadă, context sau norme sociale, valorile transmise la Universitatea din București rămân intacte” a declarat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București.

În prezent, Universitatea din București numără 19 facultăţi, 21 de şcoli doctorale, peste 2.000 de cadre didactice şi cercetători, peste 20.000 de candidaţi anual, peste 30.000 de studenţi şi, în medie, 10.000 de absolvenţi la toate ciclurile de învăţământ numai în anul 2013.

Sponsorii campaniei aniversare a Universității din București sunt:

Partener strategic: BCR

Sponsori gold: Emag, Romtelecom, Bitdefender, Depozitul de papetărie

Sponsori: Bancpost, BRD, Microsoft, Stoica și Asociații, Siveco

Campania este realizată cu susținerea Primăriei Municipiului București, RATB, ARCUB, Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive, Novotel, Asociației Oricum.