1 POSTCARD 14 x 10ANATOMIE

ALERT studio (White Code)   |   Artist: Arantxa Etcheverria   |   3 Iulie – 25 Iulie   |   2014

Deschidere: 3 Iulie 2014   |   ora 19:00

Practica recentă a Arantxei Etcheverria se situează la intersecția mai multor tipuri de abordări: desen, fotografie și video.

Desenul folosit în video este unul care suprapune arbitrar diferite unghiuri de vedere ale spațiului ALERT studio, ca niște posibilități temporale ale locului. “Disecția” spațiului este arhitecturizată, completamente nesupusă unor reguli, unde liniile de fugă se suprapun, în transparență, diverselor forme – aici pătratul alb devine simbolul cubului galeriei și a ideei însăși de architectură, iar liniile negre reprezintă materializarea suflului aceluiași loc.

Lucrarea video este un dans de linii și contururi, agrementată de sunetul cadențat al txalapartei, instrument muzical basc folosit în riturile păgâne.

Autoportretul fotografic este unul aparent oniric, dar care reflectă, de fapt, o stare suspendată între vis și veghe.

Locul devine o vivisecție într-un vid temporal sau, mai degrabă, într-un spațiu atemporal.

 

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery.

Vizitarea expozitiei se va face in perioada 3 Iulie – 25 Iulie prin programare e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.

ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.